Біографія ірландського письменника Джона Бойна

Про матеріал
Опис життєвого та творчого шляху ірландського письменника Джона Бойна, лауреата численних премій та відомого твору "Хлопчик у смугастій піжамі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джон Бойн. Вчитель: Галаганівського ліцею Олена Колива

Номер слайду 2

Джон Бойн народився в Дубліні, Ірландія, 1971 року. Вивчав англійську літературу в Триніті Коледжі, (Дубліні) та письменницьку майстерність в Університеті Східної Англії (Норвіч), де став володарем премії Кертіса Брауна (премія, якою нагороджують за найкращий студентський твір у прозі). Вчився письменницької майстерності у Малкольма Бредбері. Певний час працював у книгарні "Waterstone's" в Дубліні. Трініті Коледж. Університет Східної Англії (Норвіч)Малкольм Бредбері

Номер слайду 3

Перше оповідання Бойна — "Entertainments Jar" ("Фляга розваг") — було надруковане в Sunday Tribune і 1993 року потрапило до шорт-листа Hennessy Literary Award в Ірландії. Всього Бойн видав близько 70 оповідань. Роман, який приніс письменнику світову популярність «Хлопчик у смугастій піжамі» (2006). За цей твір він отримав дві ірландські нагороди: Ірландську книжкову премію і Книгу року Бісто і був призером декількох міжнародних нагород. Крім того, роман 80 тижнів очолював список бестселерів Ірландії та New York Times Bestseller List і лідирував у 2007-му і 2008-му роках за продажами в Іспанії. У світі продано понад 9 мільйонів примірників книги. Бойн написав роман за 60 годин і закінчив його 30 квітня 2004 року, у день смерті Адольфа Гітлера, який не з'являється в книзі, але незримо присутній там.

Номер слайду 4

У 2015 році був головою журі канадської літературної премії Scotiabank Giller Prize. Є постійним книжковим оглядачем для The Irish Times. Живе в Дубліні. Зараз письменник займає посаду координатора в одному з книжкових магазинів Дубліна, який називається Waterstone’s. В його обов’язки входить організація книжкових виставок, зустрічі з письменниками, знайомство відвідувачів магазину з новою літературою. Останні твори «Зупинись, а потім йди» для дітей і «Цей будинок з привидами» (для дорослих).

Номер слайду 5

Літературна творчість

Номер слайду 6

Дякую за увагу!Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
737
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку