біографія видатного про видатного артиста балету Іліко Сухішвілі

Про матеріал
біографія видатного про видатного артиста балету Іліко Сухішвілі,матеріали можна використовувати на уроках мистецтва
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іліко Сухішвілі

Номер слайду 2

«Грузинські артисти – сама досконалість. Це навіть не танець, це – політ. Шторм на сцені»

Номер слайду 3

відео

Номер слайду 4

Іліко— грузинський радянський танцівник, хореограф. Народний артист СРСР. Славнозвісний балетмейстер Іліко Сухішвілі народився у 1907 році у Тбілісі. Танцювати він почав із самого дитинства. У 1923-26 роках юнак навчався танцювальній майстерності у студії, і вже незабаром став помічником хореографа та викладачем. Іліко Сухішвілі

Номер слайду 5

У 1927 році його вперше запросили у театр Опери та Балету міста Тбілісі як танцюриста. Вже наступного року він здобув перше місце та золоту медаль за прекрасне виконання своєї партії, а головне те, що з цього року він став солістом балету.

Номер слайду 6

У 1935 році Іліко посів перше місце та здобув золоту медаль королеви Марії на всесвітньому фестивалі народного танцю. З успіхом прийшли й амбіції розвивати народне танцювальне мистецтво Грузії. Іліко починає міркувати, як створити національну трупу.

Номер слайду 7

Зустріч з Ніно Рамішвілі — була вона заслугою Іліко або долі, але ця подія стала найзначнішим в житті і творчості Сухішвілі. Іліко і Ніно познайомилися в Тбіліському державному театрі опери та балету ім. З. Паліашвілі, де Сухішвілі ставив танці для опер. Хоча їхня зустріч могла відбутися набагато раніше: обидва відвідували балетну студію італійки Марії Періно в Тбілісі. Але Іліко незабаром пішов з цієї студії, а Рамішвілі закінчила навчання в ній і стала хорошою класичної балериною.

Номер слайду 8

У 1945 році він засновує разом з дружиною Ніно балет з 35-ти танцюристів.

Номер слайду 9

Медаль лауреата Всесвітнього фестивалю професійних виконавців народного танцю у Лондоні (1935)Народний артист Грузинської РСР (1948)Народний артист СРСР (1958)Сталінська премія першого ступеня (1949)Державна премія Грузинської РСР ім. Руставелі Ш. (1972)орден Леніна (24.03.1981)орден «Знак Пошани» (14.01.1937)Медалі «Почесний громадянин Тбілісі» (1981). ЗВАННЯ ТА НАГОРОДИ:

Номер слайду 10

З самого початку колектив складався з 35-ти танцюристів. Перші концерти пройшли в рідній Грузії, і після успіху колектив почав їздити в Росію. Починаючи з 1948 року, балет виїжджає в Європу і далі за кордон, і так починається їх світова слава. У Сполучених Штатах їх навіть визнали кращим шоу на Бродвеї. КОЛЕКТИВ

Номер слайду 11

Його творчість в Грузії та за її межами важко переоцінити, його характер і ставність важко було не помітити, а танці в його виконанні могли розтопити серце навіть самого байдужого до танцювального мистецтва.

Номер слайду 12

У 1967 році балет знову здобув першість, на цей раз як народний колектив, який виступив на сцені La Scala в Італії. Дивно, але завісу піднімали 14 разів! Такого успіху ще ніхто не досягав. Так балет народного танцю Грузії підкорив світ.

Номер слайду 13

Династія Сухішвілі керує колективом ансамблю протягом 3 поколінь ось уже 69 років: I покоління (1945 – 1985 рр..) – Ніно Рамішвілі та Іліко СухішвіліII покоління (1985 – 2000 рр..) – Тенгіз і Інга Сухішвілі (діти)III покоління (з 2000 року) – Ніно і Іліко Сухішвілі (онуки)

Номер слайду 14

Після серії концертів у Франції в 1957 році тамтешні кутюр'є так захопилися грузинською культурою, що незабаром в їх колекціях з'явилися кавказькі мотиви. Француженки стали носити невисокі чоботи і шапки. Відомий модельєр Ів Сен-Лоран навіть вшанував грузин в наступній колекції, створивши характерні широкі пояси з бантами. ВПЛИВ НА СВІТОВУ МОДУ

Номер слайду 15

відео

Номер слайду 16

«Кожен танець балету« Сухішвілі »- немов маленька розповідь, що виражає характер і традиції різних регіонів Грузії» (с)

Номер слайду 17

Дякую за увагу

pptx
Додано
24 травня 2020
Переглядів
809
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку