Блог як інструмент в професійній діяльності вчителя історії

Про матеріал

В презентації розтлумачено основні завдання і аргументовано переваги вчительського блогу, а також показано алгоритм створення і функціонування блогу на платформі Blogger. com. Презентація показує, що сьогодні блог для вчителя – це можливість представити свої досягнення, дізнатися думку колег про різні методики, педагогічні технології та, врешті-решт, заявити про себе як про висококласного фахівця.

Перегляд файлу

image

imageБлог (також блоґ, англ. blog, від web log, «мережний журнал», або «щоденник подій») — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості.

Широке використання блогів почалось з

1996     року.     В

комп'ютерна   компанія

Сан-Франциско відкрила сайт Blogger.

imageЦе   була   перша

служба. Згодом Blogger був викуплений компанією Google.

День Блога (Blogday, відзначається щороку 31 серпня.


Завдання вчительського блогу

                                         спілкування та обмін педагогічним досвідом із вчителямипредметниками;

                                         надання допомоги учням у навчанні;

                                         педагогічна освіта батьківської громадськості;

                                         надання психологічної допомоги учням;

                                         imageсамовдосконалення і самореалізація вчителя власника блогу. image

image

imageСьогодні блог для вчителя – це можливість представити свої досягнення, дізнатися думку колег про різні методики, педагогічні технології та, врешті-решт, заявити про себе як про висококласного фахівця. image

1.   Блог – візитна картка вчителя, яка дозволяє розповісти про себе та свою освіту, професійні досягнення та педагогічний досвід, поділитися новинами та оголошеннями.

2.   Блог – ефективний освітній інструмент педагога, який дозволяє йти в ногу з часом, активно застосовувати в своїй роботі нові технології, використовувати можливості дистанційного навчання 24 години на добу, 7 днів на тиждень.   image


3.   Блог – зручний майданчик для розміщення і зберігання власних матеріалів: робочі програми, плани-конспекти уроків, корисні статті та посилання, списки навчальної і методичної літератури, та навіть інтерактивні вправи та відео будуть завжди під рукою.    image

4.   Блог – актуальний ресурс для комунікації з власними учнями та їхніми батьками – можна публікувати матеріали для позакласного вивчення, домашні завдання, тести, завдання для домашньої контрольної роботи чи підготовки до ДПА чи ЗНО/НМТ, а також важливу інформацію для батьків з педагогіки і предмету.    image

5.Блог – відмінне місце спілкування з колегами – обмін досвідом, обговорення важливих питань, підвищення статусу в професійному співтоваристві, підтримання іміджу сучасного педагога.

image6.Блог – чудовий спосіб організувати індивідуальну роботу з учнями, проводити паралельно роботу і з обдарованими дітьми, і з тими, хто з певних причин відстає від програми. Можна створити статичні сторінки і розмістити відповідні завдання для різних категорій учнів.

image

7.Наявність власного блогу – важливий момент, який обов’язково враховується при атестації та участі в педагогічних конкурсах, в тому числі і «Учитель року».

8.Блоги вчитель може створювати для різних подій – квестів, кейсів, проектів, змагань, конференцій, забезпечивши таким чином можливість обговорення та спілкування учасників.

image


Для створення блогу існує безліч платформ, а саме :

imageimageBlogger

WordPress

Joomla!

Weebly

Wix.com

image Blogger

Найбільш проста, функціональна та популярна серед вчителів платформа. Вона належить Google, а тому якщо у вас є обліковий запис Google, то ви можете створити і налаштувати блог під свої потреби за лічені хвилини. Хостинг і субдомен

(назва_блога.blogger.com) сервіс надає безкоштовно. З іншого боку, налаштування зовнішнього вигляду і функціональності блогів обмежені. До ваших послуг лише невелика кількість тем і простий редактор, хоча знання HTML і CSS дозволять зробити дизайн більш-менш унікальним.

image

Спочатку вам необхідно зареєструватись в системі ГУГЛ. Якщо у вас є акаунт то переходимо до наступного кроку

image


image

image

image

image

image

image

image

Як вести блог

Розділ "Публікації" це один з основних інструментів. Можна навіть сказати, що публікації це вени блогу, по яким розтікається контент. Завдяки публікаціям ви маєте змогу створювати контент, та ділитися ним з іншими людьми.

imageСторінки нам надали для того, щоб створювати додаткові матеріали, щоб вони не змішувались з основним контентом і замість виразної та чіткої будови де все йде послідовно та по темі.

Макет - це будова (структура) блогу. Тут ви можете встановити новий гаджет, та розмістити його в найбільш підходящому для вас місці, а також змінити основний заголовок, завантажити шапку

Завдяки розділу « Тема»ми маємо можливість проводити кардинальні зміни в нашому блозі роблячи його тим самим більш сучасним, функціональним та оптимізованим під пошукові системи

💪

Вчительський блог — блискучий інструмент для взаємодії з учнями

У блога є унікальні переваги:

       imageimageЦе спосіб самовираження та інструмент співпраці вчителя, дітей та батьків.

       Завдяки блогу вчитель може сконструювати власну професійну особистість.

       Блог спонукає до постійного освоєння нових інструментів викладання.

       Розвиває креативність і творчість.

       Вчить рефлексувати. image

image

imageВласний блог — це найдієвіший інструмент для співпраці та формування персонального бренду. Не бійтеся презентувати себе та ділитися своїм досвідом, знаннями з іншими.

І не бійтеся змінюватися! Адже як сказав Марк Твен: «Через 20 років ви будете більше розчаровані тими речами, яких не робили, ніж тими, які зробили».

Дякую за увагу!

image

 

pdf
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
25 січня
Переглядів
105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку