Есе на тему «Педагогічна майстерність »

Про матеріал
Вчитель – це не професія, вчитель – це покликання. В цій статті ви можете ознайомитись яким на мою думкку має бути вчитель
Перегляд файлу

Моргулець Микола Павлович

Есе на тему:

 «Педагогічна майстерність »

 

«...Учителю потрібно володіти величезним талантом людинолюбства і безмежною любов'ю до своєї праці й перш за все до дітей, щоб на довгі роки зберегти бадьорість духу, ясність розуму, свіжість вражень, сприйнятливість почуттів — а без цих важливих якостей праця педагога перетворюється в муку»  — В.О.Сухомлинський.

Педагогічна майстерність -   комплекс властивостей особистості вчителя.

 Педагогічну майстерність не видають разом з дипломом, її не можна купити,  вона приходить лише  з наполегливою, творчою працею, іноді для того щоб побачити певні результати вчителю необхідно докласти чимало зусиль, пройти через купу уроків, подолати величезну кількість труднощів, які зустрінуться на тернистому шляху, крім цього всього необхідно тримати себе в руках, не опускати їх ні після першої, ні після десятої невдачі... Особисто я дотримуюсь такого принципу, кожна невдача це теж результат, зазвичай не той на який очікуєш починаючи ту чи іншу справу, але це плід роботи до якої так чи інакше був причетний. З кожної невдачі необхідно виносити певні уроки, для того щоб у майбутньому робити менше помилок. Взагалі якщо ви не хочете робити помилки тоді дотримуйтесь наступних вказівок: прийміть зручне положення, закрийте очі і нікуди не йдіть, якщо вас все влаштовує, тоді робота вчителя не для вас, адже вчитель це дуже енергійна людина, настільки енергійна що часто йому не вистачає 24-х годин в добі, та навіть якби в добі було більше годин це ніяк не вирішить проблем, а навпаки буде спонукати працювати більше, щоб покращити свої знання, уміння, навички. Вчителя можна порівняти з білочкою - трудіницею, яка  весь час в русі і дуже часто знаходить собі роботу.

Немає нічого кращого, як дивитись в допитливі очі своїх учнів, ловити захопливий погляд на собі, забирати всю їхню увагу собі і навіть після дзвінка коли урок закінчився, залишатись з ними повністю відкритим, ділитись своїми життєвими уроками, допомагати вирішувати будь-які проблеми, адже зараз вони в школі, саме вам довірили «зліпити» з цієї грудочки — особистість, ваше завдання передати їм своє вміння, свою майстерність, зробити все щоб дитина могла знайти і зайняти своє місце в суспільстві, а для цього як я вже й говорив необхідно пройти довгий шлях.

У того хто знає як знайти підхід до кожної дитини, знає як їх вмотивувати обов’язково діти будуть найкращі, творчі, ерудовані.

З часом маленька жменька віри в дитину дозволить зібрати багатий врожай з освітньої ниви.

Швидко час кудись летить й не зупиниться він ні на мить, тому не потрібно втрачати ні хвилини дорогоцінного часу, а професійно рости, покращувати свої знання, а разом з цим правильно виховувати наше майбутнє, не давати зав’янути майбутньому нашої нації.

Як говорила  видатна українська поетеса Ліна Костенко: « І все на світі треба пережити, і кожен фініш це по суті, старт...»  Любіть свою роботу, надихайте інших і ніколи не здавайтесь, будьте готові до нових викликів.

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
26 січня
Переглядів
103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку