Блок Деталі машин. Тема Редуктори

Про матеріал
Матеріал призначений для вивчення теми "Редуктори" в модулі "Механічні передачі" і іде, як додаток до лекційного матеріалу. Може бути використаний до підготовки до опитування з цієї теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Редуктори

Номер слайду 2

Редуктор служить для передачі моменту обертання від валу ел.двигуна до валу робочого механізму. Основне призначення редуктора це зниження кутової швидкості та збільшення крутного моменту веденого валу по відношенню до ведучого.

Номер слайду 3

Редуктор складається з : Рис. 1. Редуктор:1 - корпус,2 - щуп,3 - кришка корпусу,4 - оглядовий люк,5 - отвори для зливу,6 - отвір для болта,7 - підшипники,8, 9, 11 - вали,10 - кришка редуктора.

Номер слайду 4

Класифікація редукторівза типом передачі - зубчасті, черв’ячні, зубчасто-черв’ячні;за кількістю ступенів - одноступінчасті, двоступінчасті, і т. д.;за типом зубчастих коліс - циліндричні, конічні, конічно-циліндричні і т.д.;щодо відносного розташування валів у просторі – горизонтальні, вертикальні.

Номер слайду 5

За відносним розташуванням валів у просторі редуктора бувають: ВертикальніГоризонтальні

Номер слайду 6

Кінематична схема механізму підйому вантажу:1 - електродвигун: 2 - муфта зубчаста з проміжним валом: 3 - гальмо; 4 - редуктор: 5 - муфта зубчаста спеціальна: 6 - барабан: 7 - зовнішня опора барабана. Кинематична схема механизму пересування тележки: 1 — гальмо; 2 — електродвигун; 3 — зубчаста муфта; 4 — вертикальний редуктор; 5 — муфта с проміжним валом; 6 — ходове колесо; 7 — підшипники в буксах.

Номер слайду 7

Циліндричний редуктор. Працює на валах осі якихпаралельні

Номер слайду 8

Зубчасті колеса розміщуються на валах, геометричні осі яких взаємно перпендикулярні та лежать в одній площині. Конічний редуктор

Номер слайду 9

Черв’ячний редуктор. Передача працює за рахунок зачеплення витків черв'яка та зубів черв'ячного колеса.

Номер слайду 10

Норми зносу зубчастих передач. Зношування зуба по товщині перевищує:- 30% у відкритих передачах;- 20% - у редукторах механізму пересування мосту та візка;- 15% - у редукторах механізму підйому;-10% - у редукторах механізмів підйому кранів, що транспортують рідкий та гарячий метал та шлак. Втомні тріщини біля основи зуба. Площа робочої поверхні зубів,пошкоджена втомним викрашуванням (піттинг), перевищує 30% робочої поверхні зуба і глибина ямок викрашування перевищує 10% товщини зуба. Зношування черв'яка і зубів черв'ячного колеса більше норми;Неправильне закріплення зубів передачі;Ослаблення або випадання шпонок за допомогою яких закріплюють шестерні на валах.

Номер слайду 11

Дякую за увагу.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Презентації
Додано
24 травня 2023
Переглядів
249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку