Боротьба з корупцією в різних країнах світу, презентація

Про матеріал
У презентації йдеться про можливості боротьби з корупцією в різних країнах світу.
Перегляд файлу

Боротьба з корупцією в різних країнах світу

Дробна Анна 10-Б

Південна Корея

У Південній Кореї існує один "Закон про корупцію", визнаний еталонним у всьому світі. Він дає право кожному повнолітньому громадянину цієї країни почати власне розслідування за фактом хабара, а головний антикорупційний орган — Комітет з аудиту та інспекції — зобов’язаний підтримати його. В цьому допомагає запущена 16 років тому онлайнсистема контролю Open, яка збирає заяви громадян. Вона, до речі, також викликала фурор серед антикорупційних програм. Тобто абсолютно будь-яка людина може подати заяву, і вона обов’ язково повинна бути розслідувана.

Нідерланди

Інноваційно підійшли до проблеми і в Нідерландах, де рівень корупції один з найнижчих у світі. Тут боротьба з хабарами будується на системах відбору і стеження — спеціальна група експертів, аналітиків, науковців з допомогою збору даних та обчислень стежить, де можливе виникнення корупції та встановлює над цією сферою жорсткий контроль. Якщо, приміром, у місцевому мінфіні, на основі аналізу вхідних і вихідних коштів, виявлено неточності, то відомство опиниться під пильною увагою. За проступок — позбавлення всіх соціальних пільг і заборона працювати в держорганах.

США

Тут законодавство і зовсім розглядає держслужбу як сферу діяльності, де виключені будь-які особисті інтереси. У цьому їм допомагає поліграф, на якому держчиновники проходять обов’язкову перевірку. Якщо хтось хоче відмовитися від процедури, то ризикує залишитися без робочого місця. Що ж стосується покарань, то в США корупціонеру загрожує штраф, який в три рази перевищує розмір хабара. У деяких випадках чиновнику загрожує ще і тюремний строк до 15 років. Суд, до речі, може поєднати обидва ці покарання.

Китай

В питанні корупції не можна обійтися без страшного досвіду КНР, де за хабарництво чиновник платить своїм життям. Керівництво країни не просто розстрілює за проступок — це "дійство" транслюють на всю країну. За останні кілька років життя позбулися близько десятка тисяч чиновників. Дають за злочин і довічний термін, як це трапилося в цьому році з екс-міністром безпеки Чжоу Юнканом. Але на цьому не обмежується боротьба з корупцією у Китаї — тут копітка робота по вихованню чесності починається з раннього дитинства: на уроках малюкам постійно говорять, що красти погано, а красти держвласність — злочин.

Україна

Нагадаємо, в нашій країні шість діючих законів проти корупції, три президентських акта, десяток документів Кабміну і п’ ять наказів Мін’юсту. Також нещодавно створили Антикорупційне бюро, агенство та антикорупційну прокуратуру. Але поки Україна займає 142 місце з 175 в рейтингу корупції Transparency International.


Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
2.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фурдуй Анастасия
    Загальна:
    2.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    4.0
pdf
Додано
23 листопада 2019
Переглядів
5643
Оцінка розробки
2.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку