Брей-ринг "Історія одягу"

Про матеріал
Метою позакласного заходу з технології "Брей-ринг "Історія одягу" є сприяння розвитку в учнів пізнавальних здібностей та інтересів до предмету технології, логічного мислення; створення умов для формування культури спілкування.
Перегляд файлу

                            Брей – ринг  « Історія одягу»

Мета : сприяти розвитку в учнів пізнавальних здібностей та інтересів,  логічного  мислення;  створити умови для формування культури спілкування.

                                                  Запитання ведучого.    

  1. Цей вид одягу походить від камзола, що носили поверх сорочки. У 17 столітті він ще мав рукава, потім їх не стало. У 18 столітті став коротким. Він практично не виходив з моди. Його почали носити не тільки чоловіки, а й жінки.                                            ( Жилет).
  2. У 1890 р. американський фабрикант Леві Страус завіз у Штати брезент для палаток. Але через дефіцит зручного чоловічого одягу з нього стали шити вбрання. Упродовж століття воно було винятково робочим. Мода звернула на нього увагу в 50-60 роках минулого століття. Зараз це - одяг епохи.    (Джинси).
  3. Чому в давнину в Україні дівчата носили стрічки різної довжини?  Від чого залежить довжина стрічки?   (Стрічка мала бути дещо довша за косу).
  4. Усім відомі рядки з вірша Т.Г.Шевченка: «І сповиє дорогою білою габою…». Отже, що ж означає слово «габа»?    (сукно білого кольору з якої шили дорогі козацькі жупани)
  5. З яких вихідних продуктів виготовляють синтетичні волокна?  (Нафта, вугілля).
  6. Цей костюм часто є формою офіціантів. Але так було не завжди. Прем’єр – міністр Великобританії Бенджамін Дизраелі, якого вважають винахідником цього одягу, менше всього думав про те, що носити офіціантам. Він почав одягатися у спеціальний костюм для паління. Новинка сподобалась. Це вечірній нарядний піджак, оздоблений атласом.    (Смокінг).
  7. Штани для верхової їзди, які облягають ноги. Їх заправляють в чоботи .                              ( Рейтузи).
  8. Тропічні  фрукти, які дали назву багатьом видам одягу, який нагадував їх форму. Цей одяг з’явився на початку 70-х років минулого століття.  ( Банан ).
  9. Це головний убір, який має багатовікову історію. Він був модний ще у 15 столітті. Це шапочка кардиналів, священників, лікарів. Її робили з шерсті, атласу,  оксамиту. Крім цього, це головний убір деяких армійських підрозділів. ( Берет ).
  10.   З історії відомо, що у 245 році японська імператриця отримала подарунок від могутнього китайського імператора. Це була сукня. З якої тканини вона була виготовлена?    ( Натуральний шовк ).
  11.  Цей вид одягу має свою довгу історію. Вважають що він був відомий ще в Стародавньому Римі, коли його використовували в ролі шийної хустки. А з 17 століття ця річ не виходить з моди, особливо в чоловічих костюмах.                                             ( Краватка ).
  12.  Як елемент костюма він з’явився досить пізно. Ні в древніх римлян, ні в греків його не було. В Європі в другій половині 16 століття цей елемент став в костюмі найважливішим. Виготовлення його приписують одній знатній дамі, яка таким чином ховала свій фізичний недолік. В Європі часто цей елемент одягу коштував дорожче, ніж сам костюм.          ( Комір ).
  13.  « У гарній сукні і мавпа гарна». Якому народу належить це прислів’я?                                                                         ( Японському ).
  14.  Слово африканського походження означає експедицію в глибину Африки на полювання в джунглях. Учасники полювання одягали зручний одяг захисних кольорів, на якому була безліч кишень, застібок, поясів. Мода швидко пристосувала його до сучасних умов. Цей вид одягу був дуже популярний в   80-х роках минулого століття.  ( Сафарі ).

 

 

docx
Додано
26 січня 2021
Переглядів
851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку