Бродилки ( дерева та квіти)

Про матеріал
Логопедична гра "Бродилки ( дерева, квіти)" матеріал для дітей з ООП. Формувати уявлення дітей про дерева та кущі, їх плоди, знайомити з розмаїттям квітів (кімнатні, садові, лісові та польові) та вчити визначати потрібні речі для догляду за квітами. Узгоджувати якісні прикметники з іменниками в роді й числі.
Перегляд файлу

ЛОГОПЕДИЧНА ГРА

"Бродилки"

Мета: формувати уявлення дітей про дерева та кущі, їх плоди; познайомити з розмаїттям квітів (кімнатні, садові, лісові та польові), вчити дітей визначати потрібні речі для догляду за рослинами. Вчити узгоджувати якісні прикметники з іменниками в роді і числі. Збагачувати словниковий запас на тему «Квіти», «Дерева».

Хід гри:

 Логопед пропонує дітям допомогти героям мультфільму «Маша і Ведмідь» зустрінеться один з одним. Педагог пояснює, що герой, який знаходиться у верхньому лівому куті, повинен рухатися в нижній правий кут. Шлях починається і закінчується на вказівній стрілці.

Діти повинні звернути увагу на те, що рухатися можна тільки по листю (квітах), на якому зображені дерева і кущі (плоди дерев і кущів, дерев'яні предмети, квіти). Виграє той гравець, який першим допоможе зустрітися героям мультфільму.

Мовний матеріал:

Дерева й кущі - пальма, яблуня, ялина, слива, горобина, каштан, береза, вишня, бузок, калина, клен, груша, дуб, сосна.

Плоди - горіхи, слива, абрикос, порічка, шипшина, смородина, вишні, горобина, жолудь, черешні, калина, груша, яблуко, каштан, шишка.

Дерев'яні предмети - драбина, тумбочка, бочка, двері, лава, хлібниця, човен, шафа, кошик, стілець, дощечка, паркан, пірамідка, ліжко, стіл.

Квіти: братки, кульбаба, конвалія, гвоздика, пролісок, волошка, латаття, календула, тюльпан, дзвоник, ромашка, мак.

Без чого не буває квітки: земля, лопата, сапа, насіння, лійка, паросток, сонце, паросток, дощ, паросток, квітка.

 Лісові квіти: пролісок, ромашка, пролісок, конвалія, крокус, звіробій, дзвіночок, мальви, фіалки.

Польові квіти: чистотіл, незабудки, мак, ромашки, конюшина, чортополох, волошки, цикорій, жовтець, льон, мати-й-мачуха, дзвіночки, кульбаба.

docx
Пов’язані теми
Логопедія, Матеріали для друку
Інкл
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку