Буклет "Безпечний Інтернет"

Про матеріал
Буклет допоможе ознайомити учнів з основними правилами роботи в інтернеті та правилами безпечного інтернету.
Перегляд файлу

    Інтернет – це частина твого життя. Зроби його безпечним!

    Так! – безпечному Інтернету для дітей в Україні!

 

ПРО ІНФОРМАЦІЙНУ БЕЗПЕКУ

 

Пам'ятайте
    Розмістивши інформацію в Інтернеті, ви втрачаєте контроль над нею і в більшості випадків вже ніколи не зможете видалити всі її копії.

 

Перевіряйте
    Завжди слід переконатися, що ви знаєте людину, якій надаєте інформацію, і знаєте, для чого її буде використано.

 

Думайте
    Чи безпечно розміщувати особисту інформацію на своєму веб-сайті, якщо ви не впевнені в тому, для чого вона використовуватиметься

 

Що дозволено і що не дозволено в Інтернеті

    Інтернет є публічним місцем. Працюючи в онлайні, слід дотримуватися основних правил так само, як ви дотримуєтеся правил дорожнього руху, перебуваючи за кермом.

 

ДОДАТКОВІ ПРАВИЛА

    Закривайте сумнівні спливаючі вікна.

    Спливаючі вікна – це невеликі вікна з повідомленнями, які закликають вас клацнути у вікні. Якщо таке вікно з’являється на вашому екрані, то найбезпечніша річ, яку можна зробити – це закрити вікно, клацнувши значок X (зазвичай його розміщено у верхньому правому куті). Ніколи не можна передбачити, які дії зробить програма, навіть якщо ви клацнете кнопку «Ні».

 

Не допускайте того, щоб вас ошукали.

    Приховати свою особу в Інтернеті легко. Рекомендується перевірити особу людини, з якою ви спілкуєтеся (наприклад, у групах обговорення). Не повідомляйте особисту інформацію через Інтернет нікому, крім людей, яких ви знаєте і яким довіряєте. Якщо вас просять надати персональну інформацію на веб-сайті, завжди перевіряйте розділ «Умови використання» або «Політика захисту конфіденційної інформації», щоб пересвідчитися, що оператор веб-сайту пояснив, для чого буде використовуватись інформація і чи буде вона передаватись іншим особам.

 

   Кібер-хуліганство – термін, який використовується для того, аби описати інформаційні атаки на дитину через Інтернет.

Основні їх різновиди:

  • Кібер-булінг. Одна із форм переслідування дітей та підлітків за допомогою ІКТ.
  • Кібер-грумінг. Цей термін розкриває суть ще одного різновиду кібер-хуліганства – входження у довіру до дитини з метою використання її у сексуальних цілях.
  • Грифери. Інтернет-шахраї, які заважають учасникам он-лайн-ігор спокійно грати. Вони періодично пошкоджують ігрових персонажів, блокують певні функції гри та викрадають як персонажів, так і їхнє віртуальне життя.

Похожее изображение

Похожее изображениеПохожее изображениеКартинки по запросу картинки безпечний интернетКартинки по запросу картинки безпечний интернетКартинки по запросу картинки безпечний интернетПохожее изображение

docx
Додано
7 листопада 2022
Переглядів
1228
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку