Буклет до проекту з екологічного виховання "Світ природи навколо нас"

Про матеріал
Агітаційні буклети з екологічного виховання допоможуть вчителю в роботі над темою "Первоцвіти"
Перегляд файлу

     

     Первоцвіт весняний (PrimulaverisL.) Цвіте з середини квітня. Має яскраві жовті квіти, що зібрані у гроно і пахнуть медом. Цю квітку ще називають баранчиками або золотими ключиками весни, які нібито  відмикають землю від зимового сну. За давньою легендою їх загубила богиня  Фрея  і там, де вони впали і відкрили землю, виросли ці чарівні квіти. Розповідається  і про те, що у те місце, де квітує первоцвіт, колись вдарила блискавка. Через те, що рослина містить значну кількість аскорбінової кислоти, вітаміни  А і С,  свіже листя її використовують для салатів. Здавна первоцвіт відомий як надійний захист від застуди, запалення легенів, при головних болях.Росте первоцвіт у мішаних лісах, на галявинах, серед чагарників.  Тіньовитривала рослина.

 

 

 

 

         Медунка темна

  ( PulmonariaobcuraL.)Медунка зацвітає відразу як тільки розтає сніг. Її квіти мають одну дуже цікаву властивість: вони змінюють колір в залежності від реакції середовища та періоду цвітіння: від рожевого до темно-

 

синього. Тому медунка відноситься до декоративних рослин. У давнину рослину, зокрема її листя, використовували для лікування легеневих недуг. Препарати з цієї трави мають протизапальні, кровоспинні властивості, використовується , використовується при запаленнях шлунка та кишківника.Завдяки великому вмісту вітамінів свіжі листки використовують для приготування вітамінних салатів ( в Англії медунку спеціально розводять як цінну салатну рослину).

 

 

 

 

 

Дбайливе ставлення до природи — одне з головних правил поведінки туристів. Ніколи не забувайте, що подорожуючи, ви знаходитеся в гостях у свого вірного товариша — Природи.

 

Новоселицька гімназія

Загальношкільний проект

«Крок до зірок»

Збережемо Первоцвіти

Проект з екологічного виховання

«Світ природи

 навколо нас»

Творча група «Природоохоронці»

Класний керівник:  Дідух-Бойчук Т.Г.

2019 рік

 

Якщо ви завітаєте до ТК «Сонячна долина»  будете вже знати про те , що квіти практично які квітнуть навколо потрібно берегти. Красу не потрібно  знищувати !

Знайомтесь та пам'ятайте: 

Підсніжник білосніжний (GalanthusnivalisL.) Цю квітку ще інакше називають«молочно – квіткова». Це декоративна і лікарська   рослина.Цибулини містять алкалоїдн галантамін, який використовують при лікуванні нервових захворювань. Він зникає внаслідок масового збирання квітів навесні і викопування бульбоцибулин. Хоча існує думка, що ті , хто їх дарує, а також ті, хто їх продає і купує, ніколи не будуть щасливими в кохані. Занесений до Червоної  книги України.

Білоцвіт весняний (LeucojumverumL.) Цвіте рано навесні, щойно зійде сніг, за що його цвіт називають сніжинкою. Це тіньовитривала рослини: найкраще розвивається в затінку дерев і зникає на місці зрубу лісу. Масово зривається на букети. Потребує контролю за станом популяцій. Занесений до Червоної книги України. В нашій місцевості його називають бриндушками.

 

 

 

 

 

Шафран Гейфелів ( CrocusheuffelianusHerb.) багаторічна ефемероїднабульбоцибулинна рідкісна рослина з незвичайно красивою квіткою. Має  народні назви: крокус, брандуша, курочки, маслянки, сиротень. Росте на вологих грунтах, в субальпійських та альпійських поясах. Як пелюстки, так і тичинки використовуються в народному побуті як барвник та приправа до страв, що надає їм неповторного смаку. Через це його масово знищують. Занесений до Червоної книги України.Нам довелося бачити  його багатоколірним в природі : білим, фіолетовим, голубоватим.А ще хочемо додати , що шафран цвіте і в осінню теплу погоду, як у нас, так і на схилах чарівних Карпат, коли підніматися на Говерлу зі сторони 

 

Заросляка. Милуйтеся такою красою!

 

 

 

 

 

 

Проліска дволиста ( ScillabifaliaL.) Цю квітку ще називають сміливим весняним розвідником, бо вона не боїться ні морозу, ні снігу. Надворі ще зима, а маленька ніжна голівка у блакитному віночку вже пробилася крізь снігову кірку. Сам цвіт нагадує зірочки, тому німецька назва проліски – «блкитна зірка». Через свою ніжну красу масово знищується для букетів.  Потребує особливого захисту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Створи красу

своїми руками

Картинки по запросу первоцвіти буковини

 

 

 

 

 

Похожее изображение

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://tovtry.com/ua/news/pervocvit-2009/photo-01_th.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://tovtry.com/ua/news/pervocvit-2009/photo-06.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новоселицька гімназія

Загальношкільний проект

«Крок до зірок»

Картинки по запросу картинка бережіть первоцвітиЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ

 

 

 

 

 

 

Проект з екологічного виховання

«СВІТ ПРИРОДИ

НАВКОЛО НАС»

Творча група  «Природоохоронці»

Класний керівник:

Дідух-Бойчук Т.Г.

2019 рік

 

Пам'ятка «Увага! Первоцвіти!»

Первоцвіти — неповторна краса нашої природи.

Похожее изображениеЗапам'ятайте назви первоцвітів: сон-трава, медунка, мати-й-мачуха, підсніжник, пролісок, конвалія, горицвіт весняний, білоцвіт, первоцвіт, ряст.

 

 

 

 

 

 

Не рвіть  первоцвіти, а тільки милуйтеся ними.

Картинки по запросу картинка бережіть первоцвіти Майже усі види первоцвітів занесені до Червоної книги.

 Їх кількість у природі щороку зменшується.

Картинки по запросу картинка бережіть первоцвітиТоргівля первоцвітами заборонена.

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу первоцвіти буковиниСвідомо відмовтеся від купівлі квітів.

Станьте на захист первоцвітів!

https://i1.wp.com/vidviday.ua/blog/wp-content/uploads/2017/03/2a21.jpg?resize=780%2C1103&ssl=1Цінуйте кожну рослину!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
1 березня 2019
Переглядів
1241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку