Буклет музею «ПОЕЗІЯ – ЦЕ ТРУД… ЦЕ – БОЖЕВІЛЛЯ…» Анатолій Григоренко  Куточок-музей Анатолія Григоренка с. Плоске

Про матеріал
Це путівник творчості земляка Анатолія Григоренка.  Здається, що у літературі вже все відкрите, немає непротоптаних стежок, немає невідомого. Але ж… Пошуковий загін «Джерело» Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі із своїм керівником Романець Аллою Олексіївною продовжили пошуки.. І все це, як не дивно, відбувається на нашій Плосківській землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сподіваємося, що й надалі справдяться пророцтва: все, що має послужити вшануванню пам’яті А. Григоренка, але (хіба що не кримінальним шляхом) потрапило в  чужі руки, буде повернуто, все ненадруковане надрукується, в школі рідного села — поруч з меморіальною кімнатою Олександра Ковіньки — відкриється-таки й меморіальна кімната Анатолія Григоренка, бо буде достатньо експонатів для її облаштування (поки-що облаштований куточок творчості митця), а над його могилою, як символ перемоги життя над смертю і добра над злом, буятиме, за «Заповітом», могутній розкішний дуб. Режим роботи музею: Понеділок – 8.30-16.00 Вівторок – 8.30-16.00 Середа – 8.30-16.00 Четвер – 8.30-16.00 П’ятниця – 8.30-16.00 Контактний телефон:(05363)9-87-16 Чекаємо Вас за адресою: Україна, Полтавська область, Решетилівський район, с. Плоске, вул. Красна, 2 Плосківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів    «ПОЕЗІЯ – ЦЕ ТРУД… ЦЕ – БОЖЕВІЛЛЯ…» Анатолій Григоренко Куточок-музей Анатолія Григоренка с. Плоске

Номер слайду 2

Здається, що у літературі вже все відкрите, немає непротоптаних стежок, немає невідомого. Але ж… Пошуковий загін «Джерело» Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі із своїм керівником Романець Аллою Олексіївною продовжили пошуки.. І все це, як не дивно, відбувається на нашій Плосківській землі. Чому ж звернулися ми до дослідження творчості Анатолія Григоренка? Перш за все тому, що ця творчість ще ніким не досліджена, жодних наукових джерел, крім вступного слова О. П. Довгого на книгу письменника «Тінь Перуна» немає. А це більше 100 ненадрукованих сонетів, плівка, де він читає свої твори, фотографії, спогади друзів, однокласників. Але для відкриття окремої кімнати-музею А. Григоренка поки що замало експонатів, тож у Плосківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів обладнано куточок-музей земляка Анатолія Григоренка.І хоч народився Анатолій Григоренко, як потім виявилося, поет унікальних здібностей, саме в нашому селі 5 червня 1937 року, навчався у нашій школі, та відкрили його для себе вже тоді, коли відійшов за обрій, після 2001 року. І ось згодом, дружина Анатолія Кириловича Людмила допомогла нам зібрати по краплині поезію нашого земляка, організувала зустрічі з його друзями. . Анатолій Григоренко - один з найталановитіших українських поетів XX століття. Кажуть, історія завжди ставить усе на свої місця і справедливо воздає кожному. Із Григоренком сталося не зовсім так. Визнаний і високо оцінений своїми сучасниками, як поет яскраво самобутній, він однак дуже мало видавався як при житті, так і після смерті. Митцеві вдалося залишити високі зразки поезії, які частково зібрані у нашому музеї.

pptx
Додано
22 січня 2019
Переглядів
925
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку