Буклет на тему " Голодомор"

Про матеріал
Розширити знання людини на скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників, виховувати патріотів своєї держави, ознайомити з трагічним минулим нашого народу.
Перегляд файлу

В Україні сталінська злочинна влада організувала та провела три великі Голодомори: 1921-1923 рр,  1932-1933 рр та 1946-1947 років. Ці сплановані акції масового вбивства українців  спричинили загибель людей за етнічною ознакою на їхніх етнічних землях. Усі голодомори були спрямовані на знищення, геноцид корінного населення України.

Голодомор в Україні 1921-23 рр. був етнічною чисткою і найбільше вразив південні області Української СРР. Радянська влада утверджувала свою політику та бажала упокорити українських заможних селян. У Людей масово конфісковували хліб та вивозили його на Росію. Голодомор вразив також етнічні українські землі – Кубань та Поволжя.

Голодомор 1932-33 рр. є визнаним на міжнародному рівні геноцидом українців. Голодомор був  добре спланованим, свідомим та цілеспрямованим злочином вищого керівництва СРСР на чолі зі диктатором Йосипом Сталіним, який бажав придушити український національно-визвольний рух, упокорити українців та ліквідувати частину українських селян.

Голодомор 1946-47 рр  також був цілеспрямованою акцією вбивства українців радянською злочинною владою. Його причиною були не важкі повоєнні роки, а злочинні дії сталінського Політбюро. У селян забирали зерно, аби продати його, чи подарувати «братнім» республікам соціалістичного табору.

 

Причини голодомору в Україні

1932-1933

  1. Вивезення зерна з України
  2. Колективізація
  3. Розкулькування
  4. Денаціоналізація
  5. Геноцид

 

 

 

Коротка історична довідка про Голодомор 1932-1933 років в Україні –  Чернігівський Обласний Центр Громадського Здоров'я

Голодомор 1932-1933 років охопив період з квітня 1932 року по листопад 1933 року. За ці 17 місяців було вбито понад 7 мільйонів людей в Україні і 3 мільйони українців поза її межами, в регіонах, що історично були заселені українцями: Кубань, Північний Кавказ, Нижнє Поволжя та Казахстан. Пік Голодомору припав на весну 1933 року. В Україні від голоду щохвилини вмирало 17 людей, 1 400 – щогодини, понад 30 тисяч – щодня... Питання кількості людських втрат України від Голодомору досі залишається відкритим.

Реальні цифри загиблих замовчувалися, що підтверджується наданим владою розпорядженням не реєструвати смерть дітей у віці до одного року. Українці у віці від 6 місяців до 17 років становили близько половини всіх жертв Голодомору. У зв'язку з цим, середня тривалість життя українців у 1933 році становила 7,3 року в чоловіків і 10,9 років у жінок. За всю історію людства подібних показників ніде не було зафіксовано.

Підведено підсумки конкурсу плакатів та малюнків на тему «Хліб. Голодомор в  Україні 1932-1933 рр.»

голодомор / смешные картинки и другие приколы: комиксы, гиф анимация,  видео, лучший интеллектуальный юмор.

Пам'ять про Голодомор стала невід’ємною частиною національної пам’яті українського народу. Щороку в четверту суботу листопада українці запалюють свічки як символ пам’яті про вбитих голодом.

Українці 24 листопада о 16:00 запалять свічки пам'яті за жертв Голодомору -  РІСУ

История "Голодомор" - купить на Кraina-stendiv.com.ua

docx
Додав(-ла)
Лега Ганна
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
774
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку