Буклет на тему "Свійські тварини"

Про матеріал
Життя свійських тварин. Догляд та годування тварин. Користь свійських тварин для людей.
Перегляд файлу

http://allanimals.narod.ru/images/loshadi/3.jpg

Одного разу до людини 

Прийшли знайомитись тварини. 

Найнершим кінь почав просити: 

"Іго-го! Я буду в полі все робити." 

"Му-му!" - корова буде всіх кормити. 

http://s59.radikal.ru/i166/1004/17/76532889f6c9.jpg"Гав-гав" - собака хатку боронити. 

"Бе-бе!" - а вівця шерсть вам віддавати - 

У теплий одяг одягати. 

http://go4.imgsmail.ru/imgpreview?key=d2202f274684ddb&mb=imgdb_preview_2006"Ко-ко !" - нести яєчка курка обіцяла, 

"А хто ж будити буде зранку нас? " - спитала. 

"Куку-ріку! - озвався півень - буду я! 

Найперша пісенька моя!" 

І з того часу ці тварини  

Допомагають жити людині. 

C:\Users\Ноут\Desktop\детский сад\IMG_0680.JPGВ стайні коник заіржав –

 Мабуть, сіна забажав.

І корівка тут як тут:

 А мені травиці жмут.

Півник  голосно кричить:

Кукурудзи принесіть!

Свинка каже: - хрю – хрю – хрю,

Я картопельку люблю.

М'яса ласого шматок

 З'їв би радо пес Дружок.

 А качата на ставку

Ловлять ряску в холодку .

Журлива Олена

 

Свійські тварини не можуть вижити у природі без допомоги людей. Люди постійно піклуються про них: годують, чистять, стежать за їх здоров’ям. Влітку заготовляють корми, до настання холодів утеплюють житло.

Та всі свійські тварини походять від диких. Їх колись давно приручили люди.

http://ua.convdocs.org/pars_docs/refs/231/230130/230130_html_m67725d9c.jpgДля розведення свійських тварин головною умовою є можливість забезпечити  їх кормом. Свійські тварини живляться рослинною їжею. Отже, там, де вирощують культурні рослини, розводять свійських тварин.  За ними  необхідно ретельно доглядати. Тому їх утримують у спеціально пристосованих приміщеннях – хлівах та на фермах. На молочних фермах за допомогою спеціальних механізмів доять корів, роздають тваринам корм і напувають їх. Улітку корів, коней, овець випасають на луках. Щоб було чим годувати тварин узимку, господарі та фермери заздалегідь заготовляють корми. 

 

 

 

 

 

 

 

http://agrobiz.net/modules/text/images/300_210_801_bSowbandbfivebpiglets.jpgG:\1342171027_korova.jpgКорова — тварина надзвичайно цінна для людей. Недарма її називають годувальницею. Користь від корови: молоко, молочні продукти багаті на кальцій, без якого не можливо уявити наш організм, ріст і міцність наших кісток; м’ясо використовують в їжі, а шкіру — для пошиття взуття,сумок, гаманців.

Від корови люди отримують багато цінного добри­ва, яке робить грунт родючим.

 Корови влітку споживають траву, а взимку – сіно та солому. Їх ретельно доглядають, утримують у хлівах, на фермах.

Вівці — дуже невибагливі тварини, їх розводять там, де для корів не вистачає кормів, де на пасовищах мало трави. У степах, на гірських полонинах випасають великі отари овець, за якими доглядають чабани за до­помогою спеціально навчених собак.

Від овець отримують багато різних продуктів. З них стрижуть тонку і м'яку вовну , з якої прядуть нитки. З ниток виробляють тканини, в'яжуть різні речі. Шкірки вівці над­звичайно гарні, з них шиють цигейкові і каракулеві шуби, дублянки, шапки. Вівця дає людям також продукти харчування: молоко,м'ясо,жир. 

http://hq-wall.net/i/med_thumb/01/11/farm_10025.JPGУтримують їх отарами. Живляться вони травою, сіном, корнеплодами.

Кролі. Від кролів люди отримують смачне і корисне м'ясо та хутро, з якого шиють шапки і шуби. Годують кролів травою, сіном, зерном, морквою, картоплею та буряками.  Утримують кролів у клітках

Свиня. Свиня дуже швидко росте і дає смачне м'ясо.  Це  дуже вигідна тварина, тому що вона всеїдна. Шкіра свині — цінна сировина для виготовлення взуття, одягу.

 Утримують свиней у хлівах та на свинофермах. 

G:\_a046280_resize.jpgСвійські птахи  Людина вирощує свійських птахів, насамперед з метою одержання м’яса, яєць, пір’я і пуху. Найбільше значення в господарстві людини мають кури, качки, гуси, індики. Перше місце серед домашніх птахів займають кури. Вони мають ніжне смачне м’ясо, несуть багато яєць, їх можна утримувати на обмеженій території. .

C:\Users\Ryslan\Desktop\08.jpgC:\Users\Ryslan\Desktop\96555143_1298641_015.jpgC:\Users\Ryslan\Desktop\194768.jpgКінь– добрий помічник людини з давніх часів. Він вільно орієнтується в будь-який час і за всякої погоди, має розвинений слух. Тому кажуть, що кінь «дорогу ногами бачить». Раніше кінь був дикою твариною, а потім людина приручила його, щоб використовувати собі на допомогу. Зазвичай люди використовують коней, щоб перевозити різні вантажі. Спеціально виведені породи коней використовують на спортивних змаганнях, в армії,чи просто їздять на них верхи заради задоволення. Але найбільшої популярності набули перегони та скачки. Коні- це дуже сильні, витривалі, сміливі та вправні тварини. Утримують коней у стайнях та конюшнях.

 

 

docx
Додано
17 жовтня 2019
Переглядів
1771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку