Буклет. Найдивовижніші тварини і рослини Австралії

Про матеріал

У буклеті дитини може занйти найпоширеніші види тварин та рослин на метерику Австралії. Учень аба учениця може розмалювати тваринок, яких назве разом з вчителем або з його допомогою.Найхарактернішою рисою тварин - нового світу Австралії є розмаїття сумчастих тварин, яких налічується понад 200 видів. Сумчасті відрізняються від інших звірів наявністю в них сумки – шкірянистої складки на животі, в якій виношують дитинчат.

Незабутні враження, дивовижні чудеса природи, рідкісні тварини і рослини - все це Австралія. Ви можете вибрати будь-який напрямок цього материка - кругом Вас чекатиме неповторний відпочинок!


Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 


 

 

 



Незабутні враження, дивовижні чудеса природи, рід- кісні тварини і рослини - все це Австралія. Ви може- те вибрати будь-який напрямок цього материка - кругом Вас чекатиме неповторний відпочинок!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Найхарактернішою рисою тварин- ного світу Австралії є розмаїття су- мчастих тварин, яких налічується понад 200 видів. Сумчасті відрізня- ються від інших звірів наявністю в них сумки – шкірянистої складки на животі, в якій виношують дитинчат. Малята народжуються дуже ма- ленькими, недорозвиненими, голими та сліпими. Можуть перебувати в сумці матері до одного року.

Найвідоміша твари- на Австралії – кенгуру. Серед них є велетенсь- кі до 3 м заввишки й

масою до 80 кг. Довжина тіла новона- родженого маляти становить

25 мм, а маса—приблизно

1 грам. Є ще карликові кен- гуру розміром до 30 см та де- ревні, які лазять по деревах.

Зображення кенгуру та страуса ему прикрашають державний герб Ав- стралії. Тварини не можуть рухатися назад, це символізує рух тільки впе- ред.

Найулюбленіша тварина австралійців – сумчастий ведмідь коала, але він не родич ведмедів європейсь- ких. Слово «коала» мовою племен  означає  «не пити».

Живе  у  кронах  евкаліптових  дерев і


живиться лише листям деяких видів евкаліптів. Коали ніколи не п’ють. Їм вистачає вологи, яка знаходиться у листі. Сплять по 18-20 год. Самка ви- водить потомство лише раз на 2 роки. Коли малюк підростає, то переби- рається на спину матері. Коали часто поводяться, як розпещена дитина: пла- че, коли його зали-

шають, заспо- коюється коли го- лублять. Плач по- раненої тварини нагадує плач дитини.

А от качконіс ні на кого не схожий. У нього лапи й дзьоб, як у качки, а хвіст, як у бобра, тільки оброслий шерстю. У хвості відкладаються запа- си  жиру.  Довжина тіла  півметра, вага

до 2 кг. Тварина відкладає яйця, а потім      вигодовує

малят молоком. Живе у воді.

Єхидна – невеличкий звірок з див- ною зовнішністю до 45 сантиметрів довжиною. Самка відкладає лише 1 яйце й «висиджує» його в сумці. Використовує свої го-

лки як захист, згорта- ється в клубок. Єхид- на живе в норах. Вона добре ходить і плаває.


Тасманійський дия- вол – це хижа твари- на. Живе тільки на острові Тасманія. Розміром тасманій-

ський диявол з невеликого собаку, але має міцнішу статуру. Він відомий ха- рактерним запахом у разі тривоги, дуже гучним голосом і люттю, з якою пожирає їжу.

Ему - це великий австралійський птах, що не літає. Досягає у висоти 150 см. Він не має зубів, тому для того, щоб молоти

їжу,  ковтає  камінчики і пісок. Він не тільки чудовий бігун, але й прекрасний плавець. Живиться пере- важно рослинною їжею.

Козуар – це великий нелітаючий птах. Самець висиджує яйця й піклується про потом-

ство. Харчується переважно фрукта-

ми .

docx
Додано
13 січня 2019
Переглядів
2344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку