Буклет "Відверто про таємне"

Про матеріал
Ніхто, крім самого підлітка, не може керувати його особистим життям. Головне, щоб «дорослі ігри» не завдали шкоди здоров’ю, не зруйнували життя.
Перегляд файлу

Початок статевого життя:

ЗА і ПРОТИ

 

Ніхто, крім самого підлітка, не може керувати його особистим життям. Головне, щоб «дорослі ігри» не завдали шкоди здоров’ю, не зруйнували життя.

Якщо юнак чи дівчина вважають себе достатньо дорослими для того, щоб жити статевим життям, щоб мати дитину, вони повинні знати, як запобігти незапланованій вагітності. Дорослою людина стає тоді, коли здатна нести відповідальність за свої вчинки.

 

Як уникнути зґвалтування

 

  • Якщо ви увечері йдете сама, то тримайтеся світлої частини вулиці.
  • Якщо Вам загрожує напад, намагайтеся втекти.
  • Якщо немає змоги втекти, варто вдати із себе ненормальну, або імітувати блювання чи ще щось, або викликати відразу.
  • Коли є нагода зав’язати розмову з ґвалтівником, не ухиляйтеся від неї. Це дасть змогу виграти час.
  • Якщо ґвалтівник збуджений чи агресивний спробуйте вплинути на нього репліками: «Чому ти такий злий? Тебе розлютили, але ж я у цьому не винна».

Планування сім’ї

В нашій державі шлюби дозволені з 17 років для дівчат. Створювати сім’ю треба тоді, коли є свідоме рішення про її створення, про те, щоб жити разом. Навіть коли люди постановили одружитися, ще не свідчить про те, що вини готові до народження дитини.

Дитина – велика відповідальність і не повинно бути випадкових синів і дочок. Рішення народжувати має бути зрілим, виваженим – це один із найвідповідальніших виборів у житті.

Кожна свідома людина повинна вирішити для себе:

  • Чи справді обидва у парі хочуть мати дитину?
  • Чи готові вони до цього?
  • Чи вистачить у них сил, матеріальних ресурсів для того, щоб виростити її?
  • Чи міцна сім’я?

Помилки в житті можна робити за свій рахунок, а не за рахунок дитини.

Барвінківська районна державна адміністрація

Харківської області

 

Відділ освіти

 

 

 

 

 

Не варто прискорювати прекрасні миттєвості весни людини, адже здавна відомо, що все приходить вчасно до тих, хто вміє чекати

 

 

 

2019

 

Кохання чи закоханість?

 

Із розвитком особистості стрімко збагачується внутрішній світ людини, виникає бажання поділитися з кимось своїми відкриттями, думками, сумнівами, відчути спорідненість душ. Взаємопроникнення у внутрішній світ одне одного дозволяє розкрити та вдосконалити себе. Глибина таких стосунків і визначає вічні поняття: кохання, закоханість, дружба.

У коханні одним з вирішальних моментів є освідчення. Зробити цей крок не просто. Іноді страх не знайти розуміння, отримати відмову та приректи кохання на вмирання спонукає приховувати свої почуття. Але в разі відмови не слід впадати у відчай, варто пам’ятати, що кохання, хай і не розділене – це щастя.

Кохання вважається вищим ступенем людських стосунків. Формула кохання: мені добре тому, що радісно тобі.

Закоханість – це перший крок до кохання, закоханість переростає у кохання, для цього потрібен час.

 

Секс і сексуальність

 

Сексуальність – це сукупність внутрішніх і зовнішніх ознак, які роблять одну людину привабливою для іншої. Це – найскладніший природний феномен, властивий лише людині, який проходить через усе її життя. Сексуальність є у кожної людини.

Секс – це будь-які дії спрямовані на досягнення сексуального збудження з метою вступити у статевий контакт, це важлива, прекрасна і чомусь потаємна сфера нашого життя.

Секс із цікавості – люди чують багато розмов про себе, читають, дивляться фото.

Секс на відпочинку – задоволення, яке не має шлюбних обов’язків.

Секс заради популярності та відчуття, що тебе люблять – дівчатам здається, що завдяки сексу вони стануть бажаними, відчуватимуть любов, але часто потім усвідомлюють, що немає того, чого очікували.

Секс заради відчуття влади, сили – це насильство.

Секс заради грошей – це проституція, очікування заробітку.

Секс у шлюбі заради народження дитини – вираження сильної любові, відданості, почуття близькості. Виховання дітей для них -  джерело радості.

 

Небажана вагітність

 

Вагітність – один з найважливіших періодів у житті жінки. Добре коли вагітність бажана, а якщо ні? Не рідно одним із способів вирішення цієї проблеми для молодих людей стає аборт. Будь-який аборт – це ризик того, що жінка не зможе мати дітей у майбутньому, особливо якщо абортом закінчується перша вагітність. Можуть бути такі наслідки: сильна кровотеча або інфікування матки з подальшим запаленням, порушення менструальної функції, спостерігається підвищена дратівливість, швидка втомлюваність, безсоння, душевний біль.

Аборт – це позбавлення життя дитини, яка б могла народитися. Особливо небезпечними є кримінальні аборти (робляться поза медичними закладами). Відповідно до законів України дівчина до 16 р. не може зробити аборт без письмової заяви її батьків.

 

 

doc
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
23 серпня 2019
Переглядів
699
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку