"Булінг" (презентація)

Про матеріал
Булінг - це систематичне та повторне примусове задоволення особистістю, яка має фізичну або соціальну перевагу над іншою людиною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Булінг. Булінг - це систематичне та повторне примусове задоволення особистістю, яка має фізичну або соціальну перевагу над іншою людиною.

Номер слайду 2

Що таке булінг1 Безжалісне поводження. Булінг включає в себе фізичне насильство, вербальну домагання та психологічний тиск.2 Жертва та агресор. У булінгу завжди присутня жертва, над якою здійснюється насильство, та агресор, який його здійснює.3 Віртуальний булінг. З появою соціальних мереж і Інтернету, булінг почав проявлятися й в онлайн-середовищі.

Номер слайду 3

Види булінгу. Фізичний булінг. Насильство через фізичний контакт, такий як удари, побої, загрози або крадіжки майна. Словесний булінг. Невдалий жарт, грубе висловлювання, прізвиська або сплетні, які завдають морального страждання. Психологічний булінг. Ставлення, яке викликає почуття відчуженості, страху, тривоги або скрутностей у жертви. Соціальний булінгІзоляція, виключення зі спільноти, поширення чуток, навмисне пошкодження соціального статусу.

Номер слайду 4

Наслідки булінгу1 Емоційні проблеми. Стрес, тривога, депресія, низьке самопочуття та суїцидальні думки.2 Академічні труднощіПогіршення навчальних результатів, необхідність відвідування психолога.3 Соціальна ізоляція. Втрата друзів, небажання брати участь у соціальних заходах, почуття самотності.4 Фізичні травми. Ушкодження, синці, переломи, інші фізичні наслідки нападів агресорів.

Номер слайду 5

Профілактика булінгу. Постійна освіта учнів, педагогів та батьків про наслідки булінгу і способи запобігання. Створення дружнього та безпечного середовища у школі з акцентом на відкритість та емпатію. Установлення чітких правил та санкцій для агресорів відповідно до законодавства. Залучення психологічних служб і консультантів для надання підтримки жертвам та агресорам.

Номер слайду 6

Законодавство щодо булінгу. Міжнародне. ООН Загальна Декларація Прав Людини. Конвенція ООН про права дитини. Національне. Закон України "Про освіту"Закон України "Про захист від дискримінації"

Номер слайду 7

Роль школи у протидії булінгу1 Профілактика та освіта. Розробка програм профілактики, тренінгів для педагогів та учнів щодо усвідомлення та запобігання булінгу.2 Створення зручних каналів зв'язку. Доступність педагогів і психологів для звернень та вирішення конфліктних ситуацій.3 Розгортання кампаній. Організація кампаній, подій та проектів, спрямованих на поширення культури толерантності та поваги.

Номер слайду 8

Підтримка жертв булінгу1 Підтримку у школіНадання психологічної підтримки, залучення класоводів та адміністрації школи для забезпечення безпеки та піклування.2 Співпраця з батьками. Залучення батьків до розв'язання конфліктів та надання додаткової підтримки та порад.3 Звернення до професіоналів. Гарантування конфіденційності та сприяння жертвам у використанні медичних або психологічних послуг.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку