Червона книга України.

Про матеріал
Матеріал для уроків природознавства в 5 класі. Відповідно до програми "ПРИРОДОЗНАВСТВО." на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (Постанова КМУ від 23.11.2011 р. № 1392) з урахуванням Державного стандарту початкової загальної освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 20.04.2011 р. № 462) та відповідно до положень «Концепції Нової української школи» (2016 р.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ма

Номер слайду 2

Червона книга України. основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону. До Червоної книги України заносяться види тварин і рослин, які постійно або тимчасово перебувають чи зростають у природних умовах на території України.

Номер слайду 3

Аполлон Клас — Комахи (Insecta), ряд — Лускокрилі (Lepidoptera), родина — Косатцеві (Papilionidae). Один з близько 70 видів голарктичного роду; один з 3 європейських видів роду у фауні України.

Номер слайду 4

Їжак вухатий Клас — Ссавці (Mammalia), ряд — Комахоїдні (Insectivora), родина — Їжакові (Erinaceidae). Один з 2-х видів роду, єдиний вид роду в фауні України.

Номер слайду 5

Соня садова Клас — Ссавці (Mammalia), ряд — Гризуни (Rodentia). Родина — Вовчкові (Gliridae). Один з 3-х видів роду, єдиний вид роду у фауні України.

Номер слайду 6

Сипуха Клас - Птахи (Aves), Ряд - Совоподібні (Strigiformes), родина - Сипухові (Tytonidae). Один з 9-ти видів роду, єдиний вид роду і родини у фауні України

Номер слайду 7

Пелікан рожевий Клас — Птахи (Aves), ряд — Пеліканоподібні (Pelecaniformes), родина — Пеліканові (Pelecanidae). Один з 9-ти видів роду; один з 2-х видів у фауні України.

Номер слайду 8

Яструб коротконогий Клас — Птахи (Aves), ряд — Соколоподібні (Falconiformes), родина — Яструбові (Accipitridae). Один з видів політипного роду; один з 3-х видів у фауні України

Номер слайду 9

Зубр Зубр - лісовий гігант, колись був широко поширений в Європі.

Номер слайду 10

Бережіть тварин!

ppt
Додано
29 жовтня 2020
Переглядів
709
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку