Червона книга України

Про матеріал
У презентації зібрані відомості про квіти України, які знаходяться під захистом держави. На слайдах є інформація як про рослину, так і про легенди які пов’язані з нею. Робота може використовуватись на уроках «Я досліджую світ», а також на позаурочних заходах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

. ЗОШ№54 м.Маріуполь Галина ШЕПОТІЛЕНКО Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран

Номер слайду 2

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран . Ця лікарська рослина поширена вздовж Дніпра в його західних та південно-західній частинах України, а також в плавнях Інгульця, Південного Бугу та інших річках. Через втручання в природу людського фактору та осушення водоймі, латаття біле було занесене до Червоної книги.

Номер слайду 3

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран На вершинах карпатських гір можна зустріти рослину, як білотка альпійська, в народі називають Шовкова косиця або квітка едельвейсу. Суцвіття цієї квітки нагадує лапу лева. Едельвейс росте на вершинах гір та вапняних скелях. Період цвітіння можна спостерігати починаючи з червня і аж до середини серпня..

Номер слайду 4

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран Ця дивовижна рослина росте в листяних та мішаних лісах України. Але шкода, що лісова лілія в наших ліса останнім часом стала рідкістю. Ця квітуча рослина крім яскравого вигляду має цілющі лікарські властивості та широко використовується в медицині.

Номер слайду 5

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран Конвалія також потребує нашого захисту, так як являється цінною лікарською рослиною та широко використовується при виготовлені парфумів. А щоб з насіння конвалії виростити дорослу та квітучу рослину, потрібно щоб пройшло не менше, ніж сім чи вісім років.

Номер слайду 6

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран Фиалка — многолетнее травянистое растение. Цветки фиалки очень ароматные. Этот цве- ток является прекрасным медоносом. Суще- ствует больше 500 разновидностей фиалок.

Номер слайду 7

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран В народе называют горицвет, златоцвет. Растёт в горах и на холмах. Из адониса делают лекарства от сердечно- сосудистых заболеваний.

Номер слайду 8

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран Выглянул подснежник в полутьме лесной. Маленький разведчик, посланный весной. Пусть еще над лесом властвуют снега, Пусть лежат под снегом сонные луга. Пусть на спящей речке неподвижен лед – Раз пришел разведчик, и весна придет. Е. Серов

Номер слайду 9

Латаття біле Квітка едельвейсу. Лісова лілія. Конвалія травнева Вовчі ягоди Софії Воронець Шафран Андрій Гагін Немов рушник повишивала земля у барви-цвіт рясний. Весна у пролісках яскрава, і день цей радісний, ясний. Іду, уважно обминаю: Я лише гість у цій красі - Злякав бджолу - летіла скраю, Де квітнуть проліски в росі.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
7 вересня 2023
Переглядів
264
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку