"Чому жовтіє і опадає листя "

Про матеріал
Презенація на тему " Чому жовтіє і опадає листя " за підручником я досліджую світ 2 клас Ірина Грущинська , Зоя Хитра
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ 2 клас. Підготувала Возан Тетяна Анатоліївнавчитель початкових класів. Мішково – Погорілівської ЗОШ  -  ступенів

Номер слайду 2

Тема уроку. Чому жовтіє й опадає листя?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Завдання уроку:ознайомити учнів із рослинами та змінами, які відбуваються з ними восени, з причинами зміни кольору листя, ознайомити з поняттям «листопад»;навчити учнів класифікувати дерева та розрізняти їх плоди;розвивати пізнавальний інтерес, виховувати бережливе ставлення до рослинного світу, пробуджувати бажання любити і охороняти природу, захоплюватися її красою; виховувати любов до природи.

Номер слайду 5

. Вступна частина. Організаційний момент. Дзвінок до роботи кличе вже нас. Країною знань мандрувати нам час. Працюймо завзято і дружно усі, Щоб всі молодцями були у кінці. А тепер сідайте, діти. Домовляймось не шуміти,Руку гарно піднімати,Чітко, в лад відповідати. На уроці не дрімати,Краще знання здобувати.

Номер слайду 6

Ранкова зустріч на тему: «ОСІНЬ»

Номер слайду 7

2. Фронтальна бесіда. Відгадайте загадку. Сонечко не хоче. Землю зігрівати. Листячко пожовкло,Стало опадати. Часто дощик ллється,Птахи відлітають,На городі та у поліВрожаї збирають. Відгадайте, діти,Коли це буває? (Восени) - Які осінні явища відбуваються в природі восени? - Які осінні явища відбуваються в житті рослин?

Номер слайду 8

. Основна частина. Робота за підручником. Роздивіться зображення й дослідіть. Як восени змінюється забарвлення листя на кленах?

Номер слайду 9

- Давайте і ми спробуємо скласти віршик. Читання на дошці вірша, добір римованих слів)Осінь в гості завітала. Всі дерева … . Ходить осінь по садах,Листя пада по ... . Листя жовте і червоне падає до … . Ми веселі і щасливі ходимо … .

Номер слайду 10

- Давайте і ми спробуємо скласти віршик. Читання на дошці вірша, добір римованих слів)Осінь в гості завітала,Всі дерева повдягала. Ходить осінь по садах,Листя пада по ногах. Листя жовте і червоне падає до ніг. Ми веселі і щасливі ходимо по них.

Номер слайду 11

ІІ. Повідомлення теми і мети уроку.- Незабаром підуть холодні осінні дощі, вітер пообриває листя і дерева стануть голими. А як хочеться завжди милуватися їх красою. Щоденні новини : Який зараз місяць та число? Який сьогодні день тижня?Чи холодно надворі?Який стан неба?

Номер слайду 12

- Яке осіннє явище називають листопадом?

Номер слайду 13

Вивчаємо й розуміємо. У природі нічого не пропадає марно. Так, опале листя за зиму перегниває. З нього навесні утворюється цінне добриво – перегній, пожива для рослин.

Номер слайду 14

Робота в зошиті. 3. Про яке дерево йдеться в загадці? Відгадай, напиши й зафарбуй його листя. Я дерево – красень, а звуть мене … ясен.

Номер слайду 15

4. Прочитай вірш. Запиши замість малюнків листків назви дерев, яким вони належать. Вже побагряніло листячко на …. Але на …. Ще воно зелене. На …. листя. З жовтою каймою. Йду осіннім парком. Тихою ходою. Таких фарб немаєВлітку, ні зимою. Недаремно осінь зветься золотою. (Віталій Ющук)

Номер слайду 16

Перевірте. Вже побагряніло листячко на кленіАле на ясеніЩе воно зелене. На каштані листя. З жовтою каймою. Йду осіннім парком Тихою ходою. Таких фарб немає Влітку, ні зимою. Недаремно осінь зветься золотою. (Віталій Ющук)

Номер слайду 17

5. Яку користь рослинам приносить опале листя? Вибери й обведи. А Перегнивши, листя стає «поживою» для рослин навесні. Б Опале листя – ніби тепла ковдра для рослин узимку. В Опале листя заважає росту рослин улітку.

Номер слайду 18

Кошик цікавих запитань. Чи восени все листя жовтіє? Чи одночасно в усіх дерев відбувається листопад? Яку користь приносить листопад природі?

Номер слайду 19

Рефлексія. Оцінювання. Самооцінювання. У кожного з вас на парті є ЛЕГО. Ваше завдання підняти відповідний колір . Якщо ви працювали активно –жовтий колір, якщо ви вважаєте, що працювали менш старанно і можете краще, то - зелений, якщо вам потрібно більше працювати –червоний.- Чи сподобався вам урок? - Що найбільше запам’яталося?- Що ви не зрозуміли? - На які питання не дали відповідь ?- Що б хотіли дослідити ?

Номер слайду 20

Досліди, як отримати природні барвники.

Номер слайду 21

Всі знають, що фрукти, овочі і трави одержують свій яскравий колір завдяки вмісту в них пігментів. Так навіщо використовувати хімічні барвники, якщо природа зробила нам стільки подарунків?

Номер слайду 22

За допомогою цибульного лушпиння можна отримати гаму відтінків – від блідо-оранжевого до насичено-коричневого. Виноградний сік дасть ніжний лавандовий відтінок. Червонокачанна капуста — ось що допоможе отримати ніжно-блакитний колір. Для отримання зеленого відтінку можна використовувати шпинат.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Буряк дає червоний колір з фіолетовим відтінком. А при зменшенні концентрації і кількості шматочків буряку легко отримати насичений рожевий.

Номер слайду 25

Яскравий сонячний жовтий колір можна отримати за допомогою відвару куркуми. Ромашка дає ніжний жовтий колір. Для того щоб отримати яскраво-червоний, тобі знадобиться відвар кори або гілок вишні..

Номер слайду 26

Дякую вам, діти за гарну роботу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. I. S.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Інші матеріали
НУШ
Додано
25 жовтня 2021
Переглядів
2431
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку