Чорнобильська катастрофа під кутом фізики

Про матеріал

Чорнобильська атомна катастрофа – 1986 рік. На тлі історії – це лише одна мить, але за цей час відбулася зміна поколінь, а це неодмінно вимагає того, щоб «нить Аріадни» не була перервана, щоб не тільки ми, хто був свідками подій квітня 1986 року, а й наші нащадки в повній мірі усвідомлювали, від чого було врятовано світ пожежниками відділень...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чорнобильська катастрофа під кутом фізики

Номер слайду 2

26 квітня 1986 року на 4-ому енергоблоці Чорнобильської АЕС пролунали послідовно два вибухи

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У перші дні до реактора не можна було підійти, температура в ньому досягала 5 тисяч градусів

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Хмара три рази пролетіла земну кулю, в результаті багато радіації рознеслося по всій Європі

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Атомна енергетика– високий ризик масового ураження в разі аварій на АЕС, необхідність захоронення радіоактивних відходів

Номер слайду 9

Життя сюди не повернеться ні через 100, ні через 500, а на окремих ділянках заповідника ні через 1000 років

Номер слайду 10

Радіація-шкідлива як у великих дозах (опромінення людей, що спричиняє їх загибель), так і в малих (збільшення рівня захворюваності людей)

Номер слайду 11

Діючи на організм людини впродовж тривалого часу, токсичні речовини навіть у малих дозах знижують імунітет

Номер слайду 12

У районах уражених радіацією були зафіксовані випадки мутацій деяких видів тварин і рослин ...

Номер слайду 13

Як врятуватися від радіації ??? Не вдихай і не чіпай…

Номер слайду 14

Так само варто не дати радіації доторкнутися до себе – закриваємо всі ділянки шкіри, на які вона може потрапити

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Особиста гігієна…  Після контакту із забрудненими територіями, слід відмитися і випрати весь одяг. А те, що було на вас в момент вибуху, зовсім знищити

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Також існує перелік продуктів, рекомендованих до виключення з раціону: гриби, м’ясо з кістками, всі види листової капусти, морква, буряк, редис, річкова та ставкова риба. І запам’ятайте: п’ємо більше води.

Номер слайду 19

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
5 травня 2022
Переглядів
874
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку