Цікаві факти про Єгипет

Про матеріал
Презентацію "Цікаві факти про Єгипет" можна використати при вивченні теми - "Культура Давнього Єгипту".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЄГИПЕТ вч. Онистюк Н. О

Номер слайду 2

ВИНАХОДИ СТАРОДАВНЬОГО ЄГИПТУНОЖИЦІ І ГРЕБІНЕЦЬ

Номер слайду 3

ВПЕРШЕ ВИГОТОВЛЕНІ ЗАМОК І КЛЮЧІ ДО НЬОГО

Номер слайду 4

МАКІЯЖ ТА ДЕЗОДОРАНТЄгиптянам часто приписують винахід першого дезодоранту. Вони намагалися позбутися від неприємного запаху поту за допомогою різних спецій, таких як цитрусові і кориця. Шляхом змішування численних ароматів, в тому числі квітучих вічнозелених чагарників ріжкового дерева, вони робили натуральні дезодоруючі гранули, які носили під пахвами. Крім того, щоб позбутися від неприємного запаху, вони виголювали волосся під пахвами.

Номер слайду 5

Основний дохід, Єгипет отримує як це не дивно зовсім не з туризму, а з мит, які стягуються із суден, що проходять по Суецькому каналу. 

Номер слайду 6

Дахи багатьох будинків в Єгипті недобудовані, а у деяких і зовсім відсутні. Цей цікавий факт пояснюється тим, що поки у будинку немає даху, він по єгипетському законодавству вважається недобудованим, отже, за цей будинок можна не платити податок на нерухомість.

Номер слайду 7

Піраміда Хеопса — це єдине з «Семи чудес світу», яке збереглося до наших днів. Висота піраміди — 146,6 метра. Піраміда Хеопса складається  орієнтовно з 2,5 млн кам'яних блоків, які у свою чергу покладені у 203 яруси. Середня вага такого куба приблизно — 2,5 тонни, але трапляються і більші, вага яких доходить до 15 тонн. 

Номер слайду 8

Мумія фараона Рамсеса II має сучасний єгипетський паспорт. У 1974 році стан мумії став стрімко погіршуватися. Вчені вирішили вивезти її на обстеження в Париж. Для того, щоб скоротити бюрократичні зволікання і уникнути оформлення її вивезення як культурної цінності, мумії виготовили паспорт. У паспорті вказали ім'я фараона — Рамсес, а в графі «Професія» написали — «Король» і зробили позначку — «хворий».

Номер слайду 9

Багаті єгиптяни носили перуки, волосся єгиптян нижчих каст були довгими та іноді заплетеними в коси. Дітям до 12 років голови голили, з волосся на голові залишалася одна єдина коса. З дітьми так поступали з однією єдиною метою — щоб воші і блохи не заводиться.

Номер слайду 10

Навіть якщо на вулиці вище 40 градусів, чоловіки все одно носять білий одяг, а жінки — одяг чорного кольору. Кажуть, що якщо жінка одягнена в чорне, вона швидше повернеться додому з прогулянки.

Номер слайду 11

Традиція носити обручки на безіменному пальці прийшла до нас від древніх єгиптян, у яких її перейняли греки та римляни. Уже середньовічні автори запропонували пояснення такому звичаю: нібито через безіменний палець проходить «vena amoris» — вена любові, що йде прямо до серця.

Номер слайду 12

Частина жителів Єгипту — бедуїни. Бедуїн — перекладається як житель пустелі. Бедуїни найбагатші в Єгипті, хоч і живуть в жебрацьких умовах. Кожен бедуїн вважає, що має право на стихійне захоплення пустельних земель. Відповідно, якщо якийсь бізнесмен захоче побудувати готель або магазин на бедуїнській землі, він повинен, перш за все купити землю у бедуїнів, а потім ще раз купити цю землю у держави.

Номер слайду 13

Ієрогліфи з'явилися приблизно 3 тисячі років до н.е. і, можливо, почалися як ранній настінний живопис. На відміну від  букв нашого алфавіту, існує більш ніж 700 різних єгипетських ієрогліфів.

Номер слайду 14

Коли фараон помирав, його слуг не вбивали та не хоронили разом з правителем. Багато фараонів наказували закопати з ними статуї слуг і воїнів, які допоможуть їм у загробному житті.

Номер слайду 15

До кішок в Стародавньому Єгипті ставилися з великою пошаною, а за їх вбивство карали стратою. За життя ця тварина була рівноправним членом сім'ї, а після смерті її бальзамували й клали в саркофаг, який поміщали в особливий некрополь. Коли кішка вмирала, її господар, на знак глибокої жалоби збривав брови. З палаючого будинку, під час пожежі, першим, що виносили єгиптяни — це кішка.

pptx
Додано
24 жовтня 2021
Переглядів
3278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку