Цікаві факти про німе кіно

Про матеріал

На допомогу вчителям інтегрованого курсу "Мистецтво" розробка презентації "Цікаві факти про німе кіно". Також данна презентація може бути використана на узагальнюючому урозі з теми "Кіномистецтво"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про німе кіно. Підготувала вчитель інтегрованого курсу “Мистецтво” Миколаївської ЗОШ № 56 Курбанова І. В.

Номер слайду 2

Кіно дуже довго не мало чіткої назви. У різних країнах і в різних станах суспільствайого називали по-різному — «кіном-, хромо-,фоно-, мега-, скопограф», «ілюзіон», «Кікі»,«кінемоша» або «кінемошка». Єдине, що дійшло до наших днів — це слово «кіношка». А слово «кіно» прийшло до нас з Німеччини

Номер слайду 3

«Німе кіно — найчистіша форма кінематографа» Альфред Хічкок

Номер слайду 4

 Брати Люм'єр, офіційні засновники всього кінематографа, взагалі не вірили в майбутнє цієї індустрії. Вони вважали, що кіно – це лише балаганное розвага, яке залишиться в рамках «коротких сценок про життя», і інтерес людей до нього швидко пропаде. Як бачимо, вони дуже помилялися! 

Номер слайду 5

Німе кіно – це загальноприйнята назва кінематографа в перші десятиліття його існування, коли фільми виходили на екран без звукового супроводу.

Номер слайду 6

На початку 20 століття фільми вже не можна було назвати абсолютно беззвучними. Гру акторів супроводжувала гра фортепіано. Музикант акомпанував прямо в кінотеатрі і мав професію, звану «тапер»

Номер слайду 7

Використання титрів – це одна з головних особливостей німого кіно. За допомогою текстових вставок глядачі отримували пояснення, коментарі або читали репліки персонажів.

Номер слайду 8

80% американських фільмів ери німого кіно безповоротно загублені. Частина з них була знищена в результаті пожеж на кіностудіях. Але ще більше — спеціально, просто від того, що на складах закінчувалося місце, яке потрібно було звільнити для нових плівок.

Номер слайду 9

Під час величезної популярності Чарлі Чапліна по всій Америці влаштовувалися «Чаплініади» — конкурси на краще наслідування актора. Сам Чаплін брав участь в одному з таких конкурсів в Сан-Франциско інкогніто, але не зумів перемогти

Номер слайду 10

Найбільше дублів на одну сцену, а саме 342 дубля - було витрачено на зйомку одного коротенького епізоду з фільму Чарлі Чапліна "Вогні великого міста" (США, 1931 рік).

Номер слайду 11

Чарлі Чаплін у фільмі "Вогні рампи" виступив як продюсер, режисер, сценарист, композитор, монтажер, хореограф, художник по костюмах і зіграв головну роль.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Демків Марія Василівна
    Дуже корисна та цікава інформація для уроків!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Єрмак Марина Миколаївна
    Коротко і ясно. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
22 січня 2018
Переглядів
13474
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку