Цікаві ігри та завдання для уроків англійської мови

Про матеріал
Список цікавих завдань для роботи на уроці англійської мови. Розраховані умовно на середні класи. Можуть бути адаптовані до будь-якої лексики або граматики, по суті універсальні завдання.
Перегляд файлу

Цікаві ігри  та вправи для уроків англійської мови

Say only those words

Вчитель обирає з тексту певні слова, і пише їх на дошці. Читає текст, а учні мають хором вголос прочитати лише ті слова, які виписані на дошці.

Dice Game

Біля списку фраз пишуться номери 2-12. Учні працюють в парах. По черзі кидають гральні кості, та будують речення з фразами, які відповідають номерам, що випали. Якщо фрази повторюються, можна змінити нумерацію.

Make the dialogue

Учні дивляться відео з відомими персонажами, обирають собі персонажа (або вчитель призначає хто буде ким). Потім їх просять скласти діалог на певну тему, враховуючи характер героїв. Як варіація можна надати список фраз для використання у діалозі.

Know\Want to know\Learnt

Видаються таблички з 3 колонками відповідно, учні заповнюють першу та другу на початку курсу (теми, тижня навчання, чверті-на вибір вчителя). І під час фінального заняття з курсу(теми, тижня- на розсуд вчителя) заповнюють останню колонку.

Guess the topic

(музичний варіант)

Вчитель включає 3 фрагменти (можливо менше, або більше-на розсуд вчителя) популярних пісень, які мають відношення до теми. І учні мають відгадати саму тему уроку.

(варіант з малюнками)

Вчитель показує учням декілька малюнків, пов’язаних з темою. Вони мають відгадати яка саме тема.

What are they saying?

У класі вішають символи (наприклад смайл позитивний та смайл сумний) на різні стінки класу. Читають ідею, учні мають стати біля знаку, який позначає їх думку з приводу озвученого. І потім озвучують, чому саме вони обрали певний символ.

Coffeepot (banana)

Вчитель читає речення з словами (тими, які вивчаються), та замінює їх на coffeepot або banana, а учні мають назвати замінене слово.

Наприклад: She usually goes to school by car, but today she goes on coffeepot (goes on foot).

Run and Read

Учні працюють в групах. Кожна група отримує питання. По черзі учасники групи мають підбігти до тексту(заздалегідь прикріпленому на протилежній стіні) та знайти відповідь на своє питання, повернутися і своїй групі сказати відповідь.

Back-to-board game

Один учень сидить(або стоїть) спиною до дошки. Вчитель на дошці розміщує слово або фразу. Інші учні мають описати слово, не називаючи його. Наступний гравець буде той, з чиєї підказки учень біля дошки вгадав слово.

Talking walls

На стінах кабінету закріплені слова (usually, today, tomorrow, yesterday) Учні по черзі підходять до кожної стіни та будують граматично правильне речення.

Sumo Game

Учні працюють у парах. Завдання дізнатись яке слово знаходиться на спині у їх партнера. Не можна користуватись руками, можна лише ходити довкола партнера, задавати питання, щоб дізнатись слово. Виграє той, хто перший дізнався слово.

Варіант: учень має дізнатись про слово, що закріплене у нього на спині, задаючи питання.

Back Spell

Учні стають у 2 групи. Останньому кажуть слово, і це слово ланцюжком потрібно передати першому гравцю, який має вигукнути передане слово.

Можна ускладнити, щоб учні писали букви слова один одному на спині.

 

 

 

 

docx
Додано
22 липня 2023
Переглядів
687
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку