"Цікавий світ професій"

Про матеріал
Кожна професія , якщо тільки до неї ставитися з любов`ю і знанням справи, має в собі невичерпні можливості до творчості. Як уникнути помилок і наступних розчарувань при виборі професії? Мета проєкту Ознайомити підлітків зі світом професій; Забезпечити учнів необхідним обсягом профорієнтаційних знань та навичок; Розвинути уміння розуміти самого себе, свої потреби та нахили; Формувати толерантне ставлення до представників різних професій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт розвитку профорієнтаційних знань учнів Бабійчук О.Й. ХЛ №8

Номер слайду 2

розширювати інформованість учнів про професії і професійні вимоги; збагачувати уявлення учнів про світ професій та їхні особливості; формувати осмислений підхід до вибору професії

Номер слайду 3

Є тисячі доріг, мільйон стежинок. Є тисячі ланів , але один лиш мій В.Симоненко

Номер слайду 4

<<людина-людина>>

Номер слайду 5

<<людина-природа>>

Номер слайду 6

<<людина-техніка>>

Номер слайду 7

<<людина-знакова система>>

Номер слайду 8

<<людина-художній образ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Кожна професія , якщо тільки до неї ставитися з любов`ю і знанням справи, має в собі невичерпні можливості до творчості. Як уникнути помилок і наступних розчарувань при виборі професії?

Номер слайду 11

Отримати як найбільше інформації про світ професій і визначити сферу діяльності , що вас цікавить. Вивчити самого себе, скласти уявлення про свої інтереси, здібності, нахили. З’ясувати, чи немає у вас медичних протипоказань щодо обраної професії.

Номер слайду 12

Знайти можливість зустрітися з представниками професії і з’ясувати, в якому навчальному закладі можна одержати необхідну кваліфікацію. З’ ясувати , чи користується вибрана вами професія попитом на ринку праці.

Номер слайду 13

Мета проєкту Ознайомити підлітків зі світом професій; Забезпечити учнів необхідним обсягом профорієнтаційних знань та навичок; Розвинути уміння розуміти самого себе, свої потреби та нахили; Формувати толерантне ставлення до представників різних професій.

Номер слайду 14

Формування груп Синій колір обрали мрійники, у своєму оточенні вони виділяються скромністю, доброзичливістю. Зелений колір вибрали ті, що намагаються діяти самостійно, це індивідуалісти й у групі почувають себе менш упевнено ніж на самоті. Червоний колір люблять сміливі, владні, вольові, запальні й товариські. Жовтий колір вибирають товариські, допитливі люди, що легко пристосовуються як до людей, так і до обставин.

Номер слайду 15

Правила роботи в групі Тут і тепер. Слухати і чути. Не перебивати. Говорити по темі. Участь в іграх та вправах добровільна.

Номер слайду 16

Вибір професії Вибір майбутньої професії – тема актуальної розмови для кожного підлітка, бо це одне з найважливіших питань у житті, від якого багато в чому залежить подальша доля. Ця проблема – задача з багатьма невідомими: що я добре вмію? Чого хочу? А що потрібно суспільству? На нашій зустрічі ми спробуємо це обговорити.

Номер слайду 17

Формула професійного пошуку Складіть перелік поступових кроків, які потрібно зробити кожній молодій людині, коли вона шукає своє місце у сучасному професійному світі. Групи презентують своє завдання.

Номер слайду 18

“Світ професій “ класифікація Е.А. Клімова Тип “людина – людина” Тип “людина – техніка” Тип “людина – художній образ” Тип “людина – природа”

Номер слайду 19

Тип “людина –людина” Медичне обслуговування Виховання та навчання Побутове обслуговування Інформаційне обслуговування Захист суспільства та держави

Номер слайду 20

Завдання перше “Скарбничка талантів” Коло інтересів Ваші здібності

Номер слайду 21

Завдання групам На окремому аркуші випишіть ті інтереси та здібності, які притаманні всій групі. Чи можуть ваші інтереси та здібності сприяти вибору професії типу “Людина – людина”? Я пропоную вам виконати вправу “асоціація”. Вам необхідно написати як можна більше асоціацій, які викликає слово “професія”.

Номер слайду 22

Професія покликання Чи можна зробити правильний вибір майбутнього професійного шляху, якщо твої знання про сучасний світ професій дуже обмежені? Важливий перший крок у пошуках свого професійного місця – саме набуття знань про сучасні професії. Спробуємо зробити стенд “Професія покликання”.

Номер слайду 23

Скласти опис професії Головні завдання діяльності Умови праці Вимоги до людини – здібності, здоров’я, характеру Перспективи кар’єрного росту Можливості отримання освіти за цим фахом

Номер слайду 24

Якості особистості Зовнішня привабливість. Висока моральність. Високий інтелект. Доброта. Спостережливість. Загальна культура. Товариськість. Вимогливість. Емоційність. Прагнення до творчості.

Номер слайду 25

Вправа ”Незавершене речення” Зараз кожен учасник по колу продовжить речення: “Найбільше я мрію у майбутньому… Наші цінності, мрії багато в чому визначають наше життя. У пошуках свого професійного майбутнього кожному з вас важливо визначити пріоритети своїх життєвих цінностей. Тому я пропоную вам наступну вправу, яку ви виконаєте дома

Номер слайду 26

“Мої життєві цінності” Запишіть усе, що прагнете мати в житті, ким бажаєте стати, що робити. Записуйте все, що спаде на думку. Нехай у вашому списку буде 10 – 15 бажань. Допишіть у нього все те, що вже маєте і хотіли б. Перечитайте, викресліть те, що вважаєте зайвим. Поділіть усі бажання на три категорії: дуже важливі, важливі, бажані. Оцініть можливості обраної професії з позиції реалізації ваших життєвих цілей

Номер слайду 27

ТВОЄ ЖИТТЯ – ТВІЙ ВИБІР!

ppt
Додано
14 квітня 2021
Переглядів
1763
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку