CrossFit and CrossFit Kids

Про матеріал
Дуже цікава на мою думку доповідь зі знайомою системою тренувань кросфіту, тут ведеться розповідь про CrossFit та CrossFit Kids. Беру увагу про дитячий кросфіт.
Перегляд файлу

                     Кросфіт (CrossFit)  та CrossFit Kids

           Кросфіт на сьогоднішній день це брендова методика фітнесу, створена Ґреґом Ґласманом. Також є зареєстрована торгова марка організації CrossFit,Inc, яку заснували Ґреґ Ґласман та Лорен Дженай.                       

          Кросфіт – це змагальний  вид спорту до якого входять елементи високо інтенсивного, інтервального тренування, важкої атлетики, поліометрики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту, зарядки, стронґмену та інші вправи.

          Більшість спортивних залів які тренують людей по системі кросфіту знаходяться в США,  на сьогоднішній день чи мало таких спортивних залів знаходяться не тільки в США а і на території України, Росії, Білорусії, Польщі, Німеччини та інших країнах Європи.

           Кросфіт є програмою вправ силового характеру, до складу яких входять добірки аеробних вправ силових видів спорту. Функціональні рухи виконання яких іде на високому рівні інтенсивності протягом різних часових проміжків.

          Кросфіт – зали використовують знаряддя з різних дисциплін, в тому числі штанги, гантелі, гімнастичні кільця, перекладини, гирі, скакалки, футбольні м’ячі, бігові доріжки та інший інвентар.

          Система кросфіту розвиває такі фізичні якості як: силу, гнучкість, швидкість, координацію, спритність та рівновагу. Найбільшу участь при навантаженні беруть такі системи та органи ( сердцево судинна система та дихальна система) також іде велике навантаження на опорно руховий апарат та суглоби а також на м’язову систему. Цей вид спорту приваблює як чоловіків, та і жінок.

          При зайняттях кросфітом потрібно знати що це не простий вид спорту, а це той вид спорту до якого потрібно віднестись з всією серйозністю та відповідальністью,тому при великих навантаженнях можна отримати серйозні травми або на завжди покинути цей вид спорту. На сьогоднішній день професійно займаються кросфітом ті особи, в яких є рівень підготовки як фізичної та моральної також велике значення несе за собою антропометричні дані людини, адже виконання вправ силового характеру це на сам перед дуже серйозно.

          А зараз ми розберемо з що таке CrossFit Kids? CrossFit Kidsце спеціальна масштабна версія навантажень для дітей, построєна на основі принципів механіки, послідовності та інтенсивності. CrossFit Kids допомагає дітям правильно засвоїти техніку рухів з самого дитинства, та заложити в своєї пам’яті чудовий фундамент загальної фізичної підготовки на довгі роки, та зменшити кількість травм опорно рухового апарату в майбутньому.  Доказано що фізичні навантаження позитивно впливають на організм, а точніше на головний мозок дитина або людина після фізичних навантажень стають успішнішими. Всі занають що фізичні навантаження це один з найактивніших способів відпочинку (рекреації). В школах на заняттях фізичної культури дітям не так інтересно займатися як в спортивних залах або спортивних секціях, це все в зв’язку з тим що в школах обмежена рухова активність в зв’язку матеріально технічною базою спортивного залу або за відсутності деякого інвентаря.

       Щоби діти росли здоровішими їм потрібно в день давати 1,5 – 2 години фізичних навантажень і це тільки мінімум, є діти індивідуальні в яких рівень фізичного розвитку дуже великий і для них руховий режим може бути від 2,5 і до 4 годин. Дитина повинна бігати, стрибати та грати в різноманітні ігри зі своїми однолітками тоді дитина не тільки фізично розвивається а вона в колі своїх знайомств так би сказати в колективі.

        Рекомендовані рівні фізичної активності для дітей та підлітків 5-17 років по версії ВОЗ, 2010 року: для дітей та молодих людей цієї вікової категорії фізична активність пропонує ігри, змагання, заняття спортом, поїздки, оздоровчі заходи, фізичну культуру, та планові вправи в рамках сімї.

         Для укріплення серцево судинної системи, скелетно-м’язових тканин та зниження риску неінфекційних захворювань.

          Рекомендації: діти та молоді люди в віці з 5-17 років повинні займатися щоденно фізичною активністю від низької до високої ефективності не менше 60 хвилин вправи можуть буди як аеробні та анаеробні. В CrossFit Kids діти вчаться товаришувати зі своїми однолітками а також звертають увагу на професійних спортсменів та на здоровий спосіб життя.

          Кросфіт - це новітня спортивна дисципліна, яку застосовують у провідних арміях світу. Основна ідея кросфіту – навчити вояків рухатися із будь-яким навантаженням та в будь-яких умовах максимально безпечно для організму.

         Висновок можна зробити таким що, кросфіт це не тільки для спортсменів вид спорту, його також застосовують для військових у спеціальній підготовці для дітей віком 5-17 років, кросфіт це дуже насичений вид спорту в всьому світі яким займаються школярі, студентська молодь, військові та любителі спорту(новички).

     

           

 

docx
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку