Декоративнп тарілка. Добір конструкційних матеріалів, інструментів та обладнання.

Про матеріал
Дам 3 варіанти. Два з них для самого матеріалу. Кожен з них має свої переваги і недоліки. Третій рецепт — клейстер для газетної вироби.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добір конструкційних матеріалів, інструментів та обладнання.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ПРИГАДАЙ, ЩО ТОБІ ВЖЕ ВІДОМО ПРО: МАТЕРІАЛИ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ВИРОБІВ ІНТЕР'ЄРНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ;ВЛАСТИВОСТІ КОНСТРУКЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ ЯК ОДИН ІЗ ЧИННИКІВ, ЩО ВПЛИВАЄ НА ФОРМУ ПРЕДМЕТА.

Номер слайду 4

Папір. Деякі народи Азії для виготовлення різноманітних виробів широко використовують папір, що пов’язано з традиціями їхніх культур. Насамперед це властиво для виробів у техніках орігамі, пап’є-маше, аплікації тощо.

Номер слайду 5

Основні властивості паперу:• м’якість;• можливість деформування;• легкість у виконанні згинання і різання;• можливість здійснювати фарбування;• уразливість до дії вологи.

Номер слайду 6

Як зробити пап'є-маше своїми руками: способи, методи. Пап'є-маше створюється різними методами та їх налічується три: Спосіб 1. Пошарове. Найпростішим з усіх є пошарове спосіб. Папір нарізають на смужки і наклеюється на спеціальну форму. Це може бути куля, тарілка або щось інше. Загалом, можна використовувати все, що має потрібну форму. Зазвичай робиться не дуже багато шарів, але для деяких виробів їх кількість може дійти і до сотні. Смужки повністю обмащуються клеєм і поміщаються у форму шарами. Кожні 3-4 шари майбутня виріб просушується. Тільки потім треба робити інші шари, також просушуючи їх. Далі робота залежить безпосередньо від самої вироби.

Номер слайду 7

Спосіб 2. Паперова м'якоть. Цей спосіб самий древній. Для нього треба нарвати на шматки газету чи щось інше і замочити у воді на 10 годин. Потім суміш треба трохи розігріти, щоб зруйнувати її структуру. Вода видаляється через сито, а потім її треба зробити однорідною. Для цього використовується міксер. На завершення змішайте отриману масу з клеєм і можна починати працювати.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Спосіб 3. Пресування. Цей метод більше підходить для промислового виробництва. Аркуші картону накладають шарами і промазують клеєм, а потім пресують. Коли заготовка буде просушена, то її поверхня прошлифовывается і забарвлюється. У такій техніці можна виконати тільки плоскі деталі, яким потрібно бути особливо міцними.

Номер слайду 10

Запишіть МатеріалиІнструменти

Номер слайду 11

THANK YOU Використана літератураhttps://goodhouse.com.ua/poradi/10938-papye-masheshho-ce-yak-zrobiti-papye-mashe-svoimi-rukami.html

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
30 січня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку