День доброти - 17 лютого

Про матеріал
Матеріал до дня доброти презентація та + мультимедійна (озвучена) відпочинка, в кінці презентації рефлексійні карточки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ СПОНТАННОГО ПРОЯВУ ДОБРОТИ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Щороку 17 лютого у світі відзначають День спонтанного прояву доброти.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Якості доброї людини   Доброзичливість      вих. Ованість        до. Бросовісність        по. Рядність     такт. Овність  чесніс. Ть          л. Аска 

Номер слайду 8

Легенда. Ця історія трапилась дуже давно у старовинному місті, де мешкав один мудрець. Слава про його мудрість розійшлася далеко за межі міста. Та жив у тому місті один чоловік, який заздрив славі мудреця. І от вирішив він придумати таке запитання, щоб мудрець не зміг на нього відповісти. Пішов чоловік на узлісся, спіймав метелика, заховав його в долонях і подумав: «Спитаю я в мудреця: скажи, о наймудріший, який метелик у мене в руках — живий чи мертвий?». Якщо він скаже «живий», я стисну долоні, і метелик помре; а якщо скаже «мертвий», я розкрию долоні, і метелик полетить. Ось тоді всі зрозуміють, хто з нас розумніший. Так усе і сталося. Зловивши метелика, лихий чоловік попрямував до мудреця і запитав у нього: «Який метелик у мене, о наймудріший, живий чи мертвий?». І мудрець, який і насправді був дуже розумною людиною, відповів: «Усе у твоїх руках, чоловіче». — Отже, друзі, як ви гадаєте, що мав на увазі мудрець, коли так відповів чоловікові?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Спонтанний прояв доброти означає робити щось для іншої людини від щирого серця, без очікувань та особистої вигоди.

Номер слайду 11

Найціннішим результатом цього є те, що ці добрі справи приносять користь та радість не тільки одержувачу, але й тому, хто робить ці вчинки та дії.

Номер слайду 12

Прояв доброти позитивно позначається як на фізичному, так і на психологічному стані людини.

Номер слайду 13

Згідно з дослідженням японських та американських психологів, проведеним в університеті Квансей Гакуін і коледжі Кобе (Японія), чим більше добрих справ ми робимо, тим щасливіше ми себе почуваємо.

Номер слайду 14

На думку вчених, ті люди, які висловлюють іншим свою подяку, ніжність та інші добрі почуття в повсякденних справах, не тільки дивляться на світ з великим оптимізмом, але й фізично почуваються краще.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Про добро можна багато і красиво розповідати, говорити, мріяти. Але слова не принесуть ніякої користі якщо добрі діла не втілювати в життя, якщо гарні слова залишаться лише словами. Кожна людина може повинна в собі зрощувати добро. У прислів’ях сказано: «Перший крок до добра — не роби зла». Якщо хочеш, щоб тебе оточувало добро, то пам’ятай: «Добро починається з тебе».

Номер слайду 17

ПРАВИЛА ДОБРОТИ1. Допомагайте тим , хто має у цьому потребу.2. Не будьте жадібними.3. Жалійте інших.4. Вибачайте помилки.5. Бережіть рідні краєвиди , охороняйте їх.6. Шануйте і поважайте працю інших.7. Творіть добро і пам’ятайте – ми люди !

Номер слайду 18

Іноді найменший прояв співчуття до інших або й навіть слова «будь ласка» або «спасибі» можуть зробити життя іншого кращим.

Номер слайду 19

Бути добрим – це не слабкість характеру, а навпаки – велика сила, що допомагає вижити, залишатися людиною і зберігати найкращі та необхідні якості характеру.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Завжди пам’ятайте, що і зараз, і у майбутньому намагайтесь бути людьми з красивою доброю душею, в якій немає місця підлості і заздрощам, лицемірству і злості. Живіть так, щоб людям було добре поряд із вами, щоб ваша душа співала лише добром.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Девізом Дня спонтанної доброти можна вважати слова великого американського класика: «Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим»

Номер слайду 27

З яким настроєм завершуєте урок?Оберіть номер,обгрунтуйте свою відповідь

Номер слайду 28

1234576 МАЙБУТНЄ8

Номер слайду 29

Джерелаhttps://kultura-to.ru/new/index.php/zavodoukovskij-gorodskoj-okrug/item/45306-tvori-dobrohttps://catmolly.com/uk/chim-goduvati-misyachne-koshenya/?utm_referrer=https%3 A%2 F%2 Fwww.google.com%2 Fhttp://dity.ogo.ua/women-club/10-korisnih-porad-dlya-babus-yaki-yim-ne-navazhuyutsya-skazati-mami/https://rivne1.tv/news/69603-samostiyni-diti-abo-yak-batkam-ne-vidnaditi-malyukiv-vid-domashnikh-spravhttps://vikanakon.at.ua/blog/kozhna_ditina_povinna_buti_zacilovana/2017-06-06-14https://kcphc.kyiv.ua/ua/novyny/den-spontannogo-proyavu-dobroti-17https://svitogliad.com/news/7-rechej-yaki-ne-povynna-robyty-mama-na-ochah-u-dytyny/https://eduhub.in.ua/modules/diti-pokolinnya-zhttps://1ul.ru/semya_i_deti/semeynaya_konsultaciya_/news/innovacionnyy_podhod_ulyanovskiy_psiholog_o_vospitanii_detey_v_sovremennom_mire/https://k-s.org.ua/children/https://www.google.comhttp://www.matbnau.in.ua/Psiholog/news/17.02.21.pdf

pptx
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
679
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку