День Святого Валентина

Про матеріал
Презентація призначена для використання на уроках трудового навчання у 9 класах. Об’єкт проєктної діяльності: листівка-"Валентинка". Здобувачі освіти можуть ознайомитися з історією виникнення свята, особливостями святкування Дня Святого Валентина у різних країнах та дізнатися цікаві факти, пов'язані з датою 14 лютого.
Перегляд файлу

image


 


       Історія виникнення

imageДостеменна історія цього свята досі невідома, проте у більшості переказів та легенд його

"винуватцем" називають ранньохристиянського мученика Валентина —

єпископа з італійського міста Терні (місто розташоване неподалік Риму), який жив у III столітті.

Згідно з цією версією, святкування Дня закоханих почалося в Римській імперії у 270 році, за часів царювання Клавдія II

image(268-270 рр.). Під час ведення війни Клавдій начебто не хотів, щоб солдати вступали в шлюб, бо вважав, що одруження робить їх слабкими та обтяжує сімейним побутом.

Однак священнослужитель, на ім'я

Валентин таємно вінчав закоханих. Коли правитель про це дізнався, єпископа схопили, піддали жорстким тортурам і згодом обезголовили за "антидержавницьку" діяльність.


 


image

image

image

imageХоча свято закоханих носить яскраво виражений романтичний характер, проте подарунки та традиції його святкування у різних країнах різняться. Наприклад, у Франції найкращим подарунком у цей день вважають ювелірні прикраси і коштовності, а в Данії – засушені білі квіти. В Італії свято називається солодким днем, тому італійці дарують один одному солодощі та торти, прикрашені голубами та сердечками.

image

image

image

         Цікаві факти

image14 лютого співпадає з низкою інших свят та знаменних дат. Так, у цей день святкують Міжнародний день дарування книг і День комп'ютерника (в цей день в 1946 році був продемонстрований перший електронний комп'ютер ENIAC I), а також день заснування YouTube (сервіс був заснований 14 лютого 2005 року трьома працівниками американської компанії PayPal: Чадом Герлі, Стівеном Чені та Джаведом Карімом). А в Німеччині                    14 лютого святкують День душевного здоров'я.


У День Святого Валентина у 2009 році у столиці Мексики був побитий рекорд за кількістю пар, які одночасно цілувалися. У заході взяли участь майже 40 тисяч закоханих.

imageСимволом Дня закоханих є червоні троянди. За легендою, богиня кохання Афродіта, поспішаючи до коханого, стала на кущ білих троянд, поранила ногу і її божественна кров пофарбувала їх в червоний колір. З того часу червоні троянди є символом кохання та пристрасті. За приблизними підрахунками, щороку у переддень свята та 14 лютого у світі продається приблизно 50 мільйонів троянд.

Щорічно прибуток від продажу шоколаду і солодощів в День святого Валентина становить приблизно 1011 мільярдів доларів.


image

pdf
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
20 лютого
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку