День учителя. В. Дворецька «Хто дає наук основу». Н. Сиротич «Музикант». А Костецький «Головна професія» 

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання в 2 класі за підручником Наталії Богданець-Білоскаленко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стій, друже, зупинись. Ти на місці не крутись. Пролунав уже дзвінок,Починаємо урок. Працюватимем старанно, Щоб почути у кінці,Що у нашім другім класіДіти просто молодці!

Номер слайду 2

Тема. День учителя. В. Дворецька «Хто дає наук основу». Н. Сиротич «Музикант». А Костецький «Головна професія» Мета: ознайомити учнів із творами про школу і вчителів; викликати інтерес до навчання в школі; розвивати читацькі навички, пам'ять, образно-аналітичне мислення; виховувати сумлінність, старанність; формувати вміння бачити прекрасне; прищеплювати любов до школи; удосконалювати навички швидкого, свідомого, виразного читання; розвивати мовлення, фантазію, уяву, розширювати читацький досвід дітей, вміння виділяти головну думку. Вправа «Очікування»

Номер слайду 3

1. Розчитка за таблицею складів.2. Скоромовка.3. Чистомовка.

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання.(с.11, виразно читати, розповідати казку за малюнками)Опрацювання нового матеріалу. Читання вчителем. Послухайте текст. Поміркуйте та скажіть, як ви розумієте вислів «Учителя й дерево пізнають з плодів». Читання сильнішим учнем. Самостійне читання. Вибіркове читання. Читання ланцюжком.

Номер слайду 5

ФІЗХВИЛИНКАОзнайомлення з поетесою

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Опрацювання вірша Віолетти ДворецькоїВиразне читання вчителем. Який настрій викликає цей вірш. Чому і для чого навчають дітей вчителі?Який заголовок можна придумати до вірша?2. Напівголосне читання учнями.3. Читання ланцюжком.- За що ви любите своїх вчителів?

Номер слайду 9

ХТОЦЕ?

Номер слайду 10

Наталія Сиротич - дитячий психолог, фахівець із волонтерства, автор 10 книг та близько 100 наукових та науково-популярних робіт, багатодітна мама.

Номер слайду 11

Самостійне читання вірша «Музикант»Робота за змістом вірша. Читання вірша окремими учнями

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Читання вірша «Головна професія»Читання вірша разом. Домашнє завдання. С.17-18 виразно читати, скласти розповідь про улюблену професію

Номер слайду 14

Підсумок уроку

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Після уроку я маю поганий настрій!Мені нічого не сподобалось!Після уроку у мене гарний настрій! Мені все сподобалось!Після уроку я засмучений бо хочу читати ще, але урок вже закінчився! Але мені все сподобалось!

pptx
Додано
9 травня
Переглядів
59
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку