Діагностична робота з теми "Фізичне здоров'я"

Про матеріал
Робота складається з 2 варіантів. У кожному варіанті 12 різнорівневих завдань, вказана кількість балів, які можна отримати.
Перегляд файлу

ЗБД 6 клас

Діагностична робота з теми «Фізична складова здоров’я» 

Варіант 1

  1 рівень (завдання 1-3 оцінюються по 0.5 бала)

1.   Які поживні речовини необхідні людям, щоб жити, рухатися, рости і розвиватися?          

А) білки і жири               Б) вуглеводи                                                                                      

В) вуглеводи, білки, жири, вітаміни і мінеральні речовини

2.   Скільки разів на день потрібно чистити зуби? 

А) один раз, зранку       Б) один раз, ввечері        В) два рази, зранку та ввечері

3.   Харчове отруєння виникає внаслідок 

А) вживання отруйних грибів   Б) вживання несвіжої їжі                                                      В) вживання інфікованих продуктів      Г) всі відповіді вірні 

4.   Правильний догляд за волоссям – це:

А) користуватися чужим гребінцем;      Б) часто мити сухе волосся;

В) користуватися тільки особистим гребінцем;   Г) не розчісувати волосся щодня

5.   Епідемія виникає тоді, коли хвороба..

А) не виходить за межі країни; Б) поширюється на інші країни та континенти;

В) не виходить за межі сім’ї.

6.   Туберкульоз передається ..

А) під час переливання інфікованої крові чи пересадки донорських органів;

Б) при чханні, кашлі (повітряно-крапельним шляхом);

В) у разі використання нестерильних голок, інструментів для манікюру, пірсингу.

   2 рівень 

7.   Споживання яких продуктів сприяє зміцненню імунітету?  (1 бал)

image   Г)

8.   Обери твердження, які можна віднести до правил загартування?  (1 бал)

А) Відразу починай обливатися холодною водою.                                                                       

Б) До загартування привчай свій організм поступово.                                                           

В) Не перегрівайся на сонці.                                                                                                               

Г) Часто провітрюй свою кімнату, не накривайся дуже теплою ковдрою.                       

Д) Улітку купайся і плавай у штучних і природних водоймах.

9.   Обери з наведеного переліку хоробу, які належать до інфекційних(1 бал):

А) ожиріння   Б) ВІЛ                В) туберкульоз   

Г) анорекція   Д) коронавірус  Е) цукровий діабет

3 рівень 

10.             Установи порядок дій щодо надання першої допомоги при харчовому отруєнні. (1,5  бали)

А) Дати випити хворій людині 5-6 склянок підсоленої кип’яченої води, щоб викликати блювання.

Б) При перших симптомах отруєння викликати «швидку медичну допомогу» або лікаря.

В) Слідкувати за станом хворого до приїзду швидкої.

Г) Хвору людину покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

11.             Допиши речення:Речовини, які додають у продукти з метою посилення або збереження їхніх властивостей, називають…. ….

 4 рівень (3 бали)

12. Наведіть приклади корисних для здоров’я звичок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

ЗБД 6 клас

Діагностична робота з теми «Фізична складова здоров’я» 

Варіант 2

1 рівень (завдання 1-3 оцінюються по 0.5 бала)

1.     Які звички необхідні людям, щоб бути здоровими?          

А) правильне харчування        Б) дотримання режиму дня                                                              

В) рухова активність               Г) усі відповіді вірні

2.     Що таке харчова (поживна) цінність? 

А) характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту                                  

Б) це співвідношення білків, жирів та вуглеводів в організмі людини                                     

В) це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту   3. Якими предметами та засобами особистої гігієни можна поділитися з другом?  А) шампунь, крем для рук   Б) зубна щітка, рушник  В) зубна паста, гребінець

4.   Щоб зберегти здорові зуби, необхідно:

А) не міняти зубну щітку;   Б) вживати дуже холодну або дуже гарячу їжу;

В) вживати достатньо молочних продуктів, овочів і фруктів;

Г) вживати багато солодощів

5.   Пандемія виникає тоді, коли хвороба..

А) не виходить за межі країни; Б) поширюється на інші країни та континенти;

В) не виходить за межі сім’ї.

6.   ВІЛ передається ..

А) під час переливання інфікованої крові чи пересадки донорських органів;

Б) при чханні, кашлі (повітряно-крапельним шляхом);

В) при дружніх обіймах, плаванні в одному басейні з ВІЛ - інфікованим.

         2 рівень 

7.   Споживання яких продуктів не несе користі здоров’ю?  (1 бал)

А)image     Б)  image                                                                         В)                                                                               

8.   Обери твердження, які можна віднести до правил загартування?   (1 бал)

А) До загартування привчай свій організм поступово.                                                                    

Б) Відразу починай обливатися холодною водою.         В) Не перегрівайся на сонці.                 

Г) Часто провітрюй свою кімнату, не накривайся дуже теплою ковдрою.                       

Д) Взимку купайся і плавай у природних водоймах.

9.   Обери з наведеного переліку хоробу, які не належать до інфекційних(1 бал):

А) ожиріння   Б) ВІЛ                В) туберкульоз   

Г) анорекція   Д) коронавірус  Е) цукровий діабет

3 рівень

10.             Установи порядок дій щодо надання першої допомоги при харчовому отруєнні. (1,5  бала)

А) Дати випити хворій людині 5-6 склянок підсоленої кип’яченої води, щоб викликати блювання.

Б) При перших симптомах отруєння викликати «швидку медичну допомогу» або лікаря.

В) Слідкувати за станом хворого до приїзду швидкої.

Г) Хвору людину покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

11.             Допиши речення:Характеристику, що вказує на енергетичну властивість продукту, називають…

 4 рівень (3 бали)

12. Наведіть приклади шкідливих для здоров’я звичок.

pdf
Додано
24 лютого
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку