Проєкт на тему: їдальні у школах світу. Підготувала: Учениця 5 класу Лукаш Зоряна
Номер слайду 2
На ланч у школі виділяється 1-2 години. В цей час учні можуть або залишитися на обід у школі або сходити додому. Але завдяки великому асортименту страв у меню шкільної їдальні, більшість дітей обирають саме обід у школі, в раціоні якого є і свіжі овочі, і червона риба, і равлики, і устриці, і безліч сортів сиру. Франція
Номер слайду 3
В Японії до харчування школярів ставляться дуже відповідально. Обід обов'язково має складатися з гарячого супу, рису, чогось м'ясного, салату і молока. Школярам не можна приносити свою їжу, а у їдальнях немає автоматів зі снеками. Цікаво, що школярі харчуються не в їдальні, а у класній кімнаті. Для цього спеціально накривають стіл, а учні надягають перед обідом білі халати. А після цього самі й прибирають за собою. Японія
Номер слайду 4
Часто шкільне харчування у закладах Великої Британії не є зразковим. Зазвичай до його складу входить сосиска, гамбургер або курячі нагетси, салат, певні фрукти (частіше, яблука). Велика британія
Номер слайду 5
У склад шкільного меню обов'язково входять свіжі фрукти і овочі, салати, часто йогурти, а іноді – навіть морозиво. Серед регулярних складових – овочеві супи-пюре, спагеті, риба, тушковане м'ясо.Іспанія