Діагностична робота за темою "Речення"

Про матеріал
Тема: Діагностична робота за темою "Речення". Мета: Узагальнити знання учнів по темі "Речення".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностична робота по темі “Речення”(мовна тема)

Номер слайду 2

1. Познач рядок, у якому групу слів можна назвати реченням: I варіанта) Білочка до зими готується.б) Готується до зими.в) Білочка готується до зими. II варіанта) Коло нашого.б)Березовий ліс.в) Коло нашого села березовий ліс.

Номер слайду 3

2. Речення виражає : I варіанта) почуття ;б) закінчену думку;в ) незадоволення;II варіант2. Питальним називають речення , у якомуа )висловлюється спонукання до дії;б )про щось розповідають;в ) про щось запитують.

Номер слайду 4

I варіант3. Спонукальним називають речення , у якомуа )висловлюється спонукання до дії;б )про щось розповідають;в ) про щось запитують. II варіант3. Речення за інтонацією буваютьа ) окличніб ) неокличнів ) окличні і неокличні

Номер слайду 5

I варіант4. Поставити розділові знаки в кінці речення.4. Поставити розділові знаки в кінці речення. Оленка прийшла з прогулянки__( )Що поставила Марійка у вазу__( )Не смітіть на вулиці__( )II варіан. Край вулиці стоїть самотня хатина__( )В якому місті ти живеш___( )Вийди, вийди, сонечко, на дідове полечко__( )

Номер слайду 6

I варіант5. Склади зі слів речення і запиши.5. Склади зі слів речення і запиши.книжку, цікаву, сьогодні, Оленка, читала.на, сяють, небі, зорі, ясні. II варіантжайворонок, небі, у, співає, маленький.з, птахи, країв, теплих, прилітають.

Номер слайду 7

I варіант II варіант6. Перебудувати речення з розповідних у спонукальні.6. Перебудувати речення з розповідних у спонукальні. Діти шанують батька і неньку. Михайло прочитав цікаву книжку. Володя читав смішинки. Леся допомогла матусі помити посуд.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Презентації
НУШ
Додано
25 березня 2023
Переглядів
196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку