Діагностувальна робота "Різні типи задач" 4 клас

Про матеріал
В цьому документі написано різні типи задач, які учні вивчають протягом 4 класу. Краще всього в кінці року дати дану роботу та перевірити засвоєний матеріал,
Перегляд файлу

Підсумкова робота за рік 4 клас на тему «Задачі»

  1. Задачі на зведення до одиниці

№1. За 5 днів хлопчик прочитав 55 сторінок, порівну кожного дня. Скільки днів хлопчик читатиме 275 сторінок?

 

№2. 2750 кг борошна розсипали у 25 однакових мішків. Скільки потрібно таких мішків, щоб розсипати 3960 кг борошна?

 

  1. Задачі на подвійне зведення до одиниці.

№ 1.  За 3 зимові дня 5 кіз з’їдають 60 кг сіна. Скільки кілограмів сіна потребують 8 кіз на один день?

 

№2. Три роботи-поштарі за 8 годин розклали 1920 посилок. Скільки посилок розкладе 1 робот за 6 годин, якщо всі роботи працюють з однаковою продуктивністю?

 

  1. Задачі на швидкість, час і відстань

№1.   Автомобіль їхав 3 години зі швидкістю 60 км/год. Зворотний шлях він подолав за 4 год. З якою швидкістю автомобіль долав зворотний шлях?

 

№2.   Поїзд проїхав 480 км зі швидкістю 60 км/год. Який шлях він проїде за той самий час, якщо рухатиметься зі швидкістю 70 км/год?

 

№ 3.  Відстань від Львова до Дніпра 832 км. За скільки годин пролетить цю відстань поштовий літак, якщо за чверть години пролітатиме 52 кільметри?

 

  1. Задачі на зустрічний рух.

       З пункту А в пункт Б, відстань між якими 144 км, виїхав мотоцикліст зі швидкістю 60 км/год. Одночасно з ним з пункту Б в пункт А виїхав назустріч велосипедист зі швидкістю 12 км/год. Через скільки годин вони зустрінуться?

 

  1. Задачі на протилежний рух

Із однієї точки одночасно в протилежних напрямках вибігли два леви. Швидкість одного лева 48 км / год., а другого – 54 км / год. Яка відстань буде між левами через 3 години? Зробити задачу двома способами.

 

  1. Задачі на рух в одному напрямку

№1.   Зі станції вийшов електропоїзд зі швидкістю 60км/год. Через 3 години з тієї самої станції в тому самому напрямі вийшов другий електропоїзд. З якою швидкістю мав їхати другий електропоїзд, щоб наздогнати перший за 6 год? 

 

№2.    З одного річкового порту в інший одночасно вийшли теплохід та катер. Швидкість теплохода дорівнює 32км/год , а швидкість катера – 48км/год . Яка відстань буде між ними через 6год після початку руху ?

 

  1. Задачі на спільну роботу

       У цистерні було 4800 л води. Один насос може викачати всю воду за 24 хв, а другий – за 40 хвилин. За скільки хвилин можна викачати всю воду, якщо поставити одразу два насоси?

 

  1. Складені задачі на всі арифметичні дії.

№ 1.   В одному будинку живе 1017 мешканців, у другому – на 239 мешканців менше, ніж у першому, а в третьому – на 274 мешканці більше, ніж у другому. Скільки жителів живе у третьому будинку?

 

№2. На цукровий завод з одного господарства надійшло 3027 ц цукрових буряків, з другого – на 9344 ц більше, ніж із першого, а з третього – на 2780 кг менше, ніж із першого і другого разом. Скільки кілограмів буряків надійшло на завод із третього господарства?

 

  1. Задачі на знаходження дробу від числа і числа за його дробом

№1.  Від дошки, довжина якої 3 м, відпиляли кусок завдовжки 3/5 м. Якої довжини стала дошка?

 

№2.   Два поїзди йдуть назустріч один одному з двох міст, відстань між якими 200 км. Перший пройшов 2/5 усього шляху, а другий – половину. Скільки кілометрів залишилося пройти поїздам до зустрічі?

 

  1. Задачі з буквеними компонентами

       На заготівельному пункті було 620 т пшениці. Щодня з нього відправляли по 8 т пшениці. Скільки тонн пшениці залишилося на заготівельному пункті через а днів?

 

  1. Задачі на пропорційне ділення

№1.   Потяг везе 1000 т вантажу. У ньому однакова кількість сорокатонних і шістдесятитонних вагонів було в потязі?

 

№2.   За перший день у магазин завезли 540 м тканини, а за другий – 460 м такої ж. Усього в магазин завезли 50 сувоїв тканини. Скільки сувоїв тканини завезли в кожен магазин?

 

  1. Задачі на знаходження числових значень величин за двома різницями

№1.   На швейній фабриці одна бригада витратила на пошиття халатів 960 м тканини, а друга – 1155 м. Перша бригада пошила на 65 халатів менше, ніж друга. Скільки халатів пошила кожна бригада, якщо витрата тканини на один халат однакова?

docx
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
9 травня
Переглядів
191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку