Діагностувальна робота з розділу "ЛЮДИНА, ПРИРОДА, СВІТ МАТЕРІАЛЬНИХ РЕЧЕЙ У ДОІСТОРИЧНУ ДОБУ ТА ДОБУ СТАРОДАВНЬОГО СВІТУ"

Про матеріал
Матеріали для підведення підсумків вивчення розділу 2 "ЛЮДИНА, ПРИРОДА, СВІТ МАТЕРІАЛЬНИХ РЕЧЕЙ У ДОІСТОРИЧНУ ДОБУ ТА ДОБУ СТАРОДАВНЬОГО СВІТУ" за модельною навчальною програмою«Досліджуємо історію і суспільство. 5-6 класи (інтегрований курс)»для закладів загальної середньої освіти,автори Васильків І.Д., Димій І.С., Шеремета Р.В.
Перегляд файлу

ДІАГНОСТУВАЛЬНА РОБОТА З РОЗДІЛУ «ЛЮДИНА, ПРИРОДА, СВІТ МАТЕРІАЛЬНИХ РЕЧЕЙ У ДОІСТОРИЧНУ ДОБУ ТА ДОБУ СТАРОДАВНЬОГО СВІТУ»

 

1.Дайте правильний варіант відповіді (1б.)

Лук і стріли виникли в епоху ____________________________________________________.

2. Виберіть три варіанти відповіді до запропонованого завдання (1б.)

До привласнювального господарства відносять:

А) скотарство  Б) мисливство  В) рибальство   Г) землеробство  Д) збиральництво   Е)ремесло

3. Дайте визначення поняття (1б.)

Неолітична революція -  ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. Виконайте завдання на карті (2б.).

Серед пронумерованих на карті грецьких міст Північного Причорномор’я надпишіть місце розташування  Ольвії, Тіри, Пантікапею, Херсонесу.

C:\Users\admin\Desktop\03000e9p-a445-600x354.png

Напишіть причини Великої грецької колонізації ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. Заповніть пропуски у тексті (1б.)

 Річка ___________, на берегах якої сформувалася давньоєгипетська цивілізація, тече з півдня на ____________. Верхнім Єгиптом називали землі, що лежали південніше (ближче до екватора), а Нижнім Єгиптом – північні терени (ближче до ___________________ моря). Гирло Нілу давнім грекам нагадувало одну з літер їхнього алфавіту, «дельту», тому за цією територією закріпилася назва «___________    _____________». 

6. Прочитайте текст та дайте відповіді на запитання (2б.)

Повноцінно людство ввійшло в ранній залізний вік лише в І тис. до н. е. Залізо плавиться за температури більшої, ніж 1500 градусів за Цельсієм. Його виплавляли доступним у ті часи сиродутним способом. Зводили горно, завантажували його деревним вугіллям та залізною рудою і, нагнітаючи повітря за допомогою міхів, досягали необхідної температури полум’я. Так отримували «губчасті» злитки – крицю.

  1. Як змінилося життя людей з появою заліза? ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

7. На стрічці часу позначте  історичні періоди в хронологічній послідовності (1б.)

 

________________________________________________________________________________

 

8. Перелічіть основні матеріали, які використовували для письма давні люди (1б.).

Матеріали для письма були різноманітними. Часто тексти вирізьблювали на камені – на стінах храмів, на статуях, у вигляді монументальних стел. У Єгипті популярним був папірус (його виготовляли з місцевого очерету). На Близькому Сході використовували глиняні таблички, які збереглися до нашого часу. Як поверхню для письма також використовували тканину (шовк у Китаї), вкриті воском дерев’яні таблички, глиняний посуд, різноманітні вироби. Згодом в Європі почали писати на пергаменті, виготовленому зі шкур тварин, а в Китаї винайшли папір.

_____________________________________________________________________________

 

9. До якої історичної епохи відноситься даний тип житла? (1б.)

C:\Users\admin\Desktop\Screenshot_1.png________________________________________

10. Позначте на карті стоянку, де було знайдено даний артефакт. Напишіть у відведеному місці назву стоянки(1б.).

C:\Users\admin\Desktop\Screenshot_2.pngC:\Users\admin\Desktop\Screenshot_3.png

_______________________

docx
Додано
28 січня
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку