Діагностувальна робота з теми «Фізична складова здоров’я» 6 клас

Про матеріал
Діагностувальна робота з теми «Фізична складова здоров’я» 6 клас містить 2 варіанти різнорівнева
Перегляд файлу

Діагностувальна робота

з теми «Фізична складова здоров’я» 6 клас

Варіант 1

1 рівень (завдання 1-3 оцінюються по 1 балу)

1. Які поживні речовини необхідні людям, щоб жити, рухатися, рости і розвиватися?        

 А) білки і жири               Б) вуглеводи                                                                                     В) вуглеводи, білки, жири, вітаміни і мінеральні речовини

2. Скільки разів на день потрібно чистити зуби?

А) один раз, зранку Б) один раз, ввечері В) два рази, зранку та ввечері

3. Харчове отруєння виникає внаслідок

А) вживання отруйних грибів Б) вживання несвіжої їжі                                                      В) вживання інфікованих продуктів Г) всі відповіді вірні

2 рівень

4. Споживання яких продуктів сприяє зміцненню імунітету?  (1 бал)

А) Вчені розповіли, чому потрібно їсти апельсини     Б) Бургер 4 сири - Livoberezhna

В) Суші сети купити в — Luna   Г) Що таке здорове харчування?

5. Обери твердження, які можна віднести до правил загартування?                         (2 бали)

А) Відразу починай обливатися холодною водою.                                                                        Б) До загартування привчай свій організм поступово.                                                            В) Не перегрівайся на сонці.                                                                                                                 Г) Часто провітрюй свою кімнату, не накривайся дуже теплою ковдрою.                        Д) Улітку купайся і плавай у штучних і природних водоймах.

 

3 рівень

6. Які хороби належать до неінфекційних? (1 бал)

А) ендемічний зоб                  Б) цукровий діабет

Б)  ВІЛ/СНІД                          В) коронавірус

7.  Установи порядок дій щодо надання першої допомоги при харчовому отруєнні. (1  бали)

А) Дати випити хворій людині 5-6 склянок підсоленої кип’яченої води, щоб викликати блювання.

Б) При перших симптомах отруєння викликати «швидку медичну допомогу» або лікаря.

В) Слідкувати за станом хворого до приїзду швидкої.

Г) Хвору людину покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

 4 рівень (4 бали)

8. Опишіть заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій.

9. Визначте калорійність обіду, якщо Кіра з’їла 250 г борщу з м’ясом, 150г цільнозернового хліба та випила 250 г вишневого компоту.

Страва                                                        ккал у 100 г

борщ з м’ясом                                               64

чорний чай з цукром                                    21

хліб цільнозерновий                                     237

гречка                                                            150

котлета                                                          227

салат з капусти та огірків                            34

узвар                                                              56

вишневий компот                                         53

10. Наведіть приклади корисних харчових звичок.


Діагностувальна робота

з теми «Фізична складова здоров’я» 6 к4лас

Варіант 2

1 рівень (завдання 1-3 оцінюються по 1 балу)

1. Які звички необхідні людям, щоб бути здоровими?        

 А) правильне харчування        Б) дотримання режиму дня                                                                                    В) рухова активність               Г) усі відповіді вірні

2.  Що таке харчова (поживна) цінність?

А) характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту                                   Б) це співвідношення білків, жирів та вуглеводів в організмі людини                                      В) це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту

3. Якими предметами та засобами особистої гігієни можна поділитися з другом?

А) шампунь, крем для рук   Б) зубна щітка, рушник  В) зубна паста, гребінець

2 рівень

4. Споживання яких продуктів не несе користі здоров’ю?  (1 бал)

А) Як правильно їсти овочі | harchi.info     Б) Фруктові тістечка з сиром маскарпоне і білим шоколадом - Cook Today -  найсмачніший сайт рецептів

В) Картопля фрі в домашніх умовах: 11 рецептів | Блог Comfy   Г) ᗚ Молочні продукти: яка користь та для кого шкідливі | Корисно -  Слобідський край

5. Обери твердження, які можна віднести до правил загартування?                         (2 бали)

А) Відразу починай обливатися холодною водою.                                                                        Б) До загартування привчай свій організм поступово.                                                            В) Не перегрівайся на сонці.                                                                                                                 Г) Часто провітрюй свою кімнату, не накривайся дуже теплою ковдрою.                        Д) Улітку купайся і плавай у штучних і природних водоймах.

3 рівень

6. Які хороби належать до інфекційних? (1 бал)

А) ендемічний зоб                  Б) цукровий діабет

Б)  ВІЛ/СНІД                          В) коронавірус

7.  Установи порядок дій щодо надання першої допомоги при харчовому отруєнні. (1  бали)

А) Дати випити хворій людині 5-6 склянок підсоленої кип’яченої води, щоб викликати блювання.

Б) При перших симптомах отруєння викликати «швидку медичну допомогу» або лікаря.

В) Слідкувати за станом хворого до приїзду швидкої.

Г) Хвору людину покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

 4 рівень (4 бали)

8. Складіть правила для підлітків щодо дотримання особистої гігієни.

9. Визначте калорійність обіду, якщо Артем з’їв 150 г гречаної каші, 100 г котлети, 150 г салату з капусти та огірків і випив 300 г узвару.

Страва                                                        ккал у 100 г

 

борщ з м’ясом                                               64

чорний чай з цукром                                    21

хліб цільнозерновий                                     237

гречка                                                            150

котлета                                                          227

салат з капусти та огірків                            34

узвар                                                              56

вишневий компот                                         53

10. Наведіть приклади висококалорійних продуктів з підвищеним вмістом солі, цукру, жирів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Черкасова Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
13 грудня 2023
Переглядів
2586
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку