Діаграми послідовностей. UML

Про матеріал
"Діаграми UML. Діаграми послідовностей" 11 клас, підручник для 11 класу, Віктор Руденко,Наталія Речич, Валентина Потієнко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діаграми послідовностей

Номер слайду 2

Діаграма послідовностіДіаграма послідовності (Sequence Diagram)- різновид діаграми в UML. Відображає взаємодії об'єктів впорядкованих за часом. Зокрема, такі діаграми відображають задіяні об'єкти та послідовність відправлених повідомлень.

Номер слайду 3

Діаграма послідовностіДіаграми послідовностей можна використовувати для уточнення діаграм прецедентів, більш детального опису логіки сценаріїв використання. Діаграми послідовностей зазвичай містять об'єкти, які взаємодіють у рамках сценарію, повідомлення, якими вони обмінюються, і які повертають результати, які пов'язані з повідомленнями. На діаграмі послідовності зображуються тільки ті об'єкти, які безпосередньо беруть участь у взаємодії.

Номер слайду 4

На діаграмах послідовностей об’єкти позначено прямокутниками з  підкресленими іменами Повідомлення  — лініями зі стрілками. Суцільними лініями показано виклики методів Пунктирними  — результати відпрацювання методів.

Номер слайду 5

Пригадайте, як ми складали таблицю прецедентів вступу випускників до закладу вищої освіти

Номер слайду 6

Пригадайте, як ми складали таблицю прецедентів вступу випускників до закладу вищої освіти

Номер слайду 7

Створимо тепер діаграму послідовностей Зміст діаграми у словесній формі можна подати так. Учень хоче стати студентом певного факультету. З цією метою він подає заяву в приймальну комісію, а та приймає від нього заяву, учень змінює стан на абітурієнта, конкурсна комісія перевіряє кількість балів і запитує результати ЗНО, приймає, визначає рейтинг учня серед абітурієнтів факультету, передає їх до приймальної комісії. Учень отримує результат з приймальної комісії.

Номер слайду 8

Діаграма послідовності

Номер слайду 9

Діаграма взаємодій. Альтернативою діаграми послідовностей є діаграма взаємодій. На ній зазначається не назва операції, а її порядковий номер. Оскільки від одного об’єкта може викликатися кілька методів, а між викликами отримувались результати, то в розташуванні номерів за часом не буде впорядкованості.

Номер слайду 10

На рисунку подано заготовку діаграми взаємодій: показано, як у процесі створення графічного зображення користувач зафарбовує фігуру. Замість методів і їх результатів у діаграмі взаємодій проставляється нумерація в послідовності виконання.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Степенко Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мельничук Ірина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 травня 2021
Переглядів
2491
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку