Діалог. Українська мова 3 клас

Про матеріал
Діагностична робота № 3 з української мови. Діалог (усно). Як скласти діалог з української мови Пам'ятка про діалог Основні вимоги до діалогу 3 теми на вибір
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова. 3 класДіагностична робота № 3Тема: Діалог (усно)

Номер слайду 2

. Розширити знання учнів про діалогічне мовлення, його особливості, правила побудови; формувати навички спілкування, розвивати мовлення, творчу уяву; Побудови діалогу на задану тему, ураховуючи ситуацію. Збагачувати словниковий запас школярів, виховувати культуру спілкування. Мета:

Номер слайду 3

.1. При діалозі відбувається обмін інформацією між двома учасниками розмови.2. Кожне висловлювання учасника в діалозі називається реплікою.3. Учасники діалогу почергово обмінюються репліками у форматі запитання/відповідь, ствердження/заперечення, ствердження/уточнення. Як скласти діалог з української мови. Діалог – це різновид прямої мови, який має свої специфічні особливості:

Номер слайду 4

. Частини діалогу. Пам'ятка про діалог. Вступна частина: ситуація спілкування (час, місце, учасники, тема). Привітання. Сам діалог. Прощання.

Номер слайду 5

Основні вимоги до діалогу. Триматися теми діалогу. Створювати діалог відповідно до ситуації та метиспілкування. Використовувати репліки для підтримання діалогу: «А ви яквважаєте?»; «Можливо, ви іншої думки?»; «Розкажіть про...». Використовувати формули мовного етикету: вибачте, будьтелюб’язні, перепрошую, будь ласка, дякую... Дотримувати правил спілкування. Кількість реплік (3-4 репліки на кожного учасника).

Номер слайду 6

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 1: У магазині. Уяви, що вам сказали принести на урок математики циркуль, а у тебе його нема. Ти пішов (пішла) до магазину, але в магазині циркуля не бачиш. Яка розмова може відбутися між тобою і продавцем?План діалогу1. Привітання.2. Мета приходу до магазину.3. Вибір покупки.4. Подяка.5. Прощання

Номер слайду 7

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 2: У лікарніУяви, що в тебе заболів зуб, ти пішов до зубного лікаря. Яка розмова може відбутися між вами?План діалогу. Привітання. Мета приходу до лікаря. Розмова між тобою і лікарем. Подяка за лікування або пораду. Прощання.

Номер слайду 8

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 3: Моя школа. Уяви, що у твій клас прийшов новий учень або нова учениця. Яка розмова може відбутися між тобою і новим учнем або ученицею?План діалогу. Привітання. Знайомство. Розповідь про школу. Розповідь нового учня або нової учениці про його (її) школу. Подяка за розповідь.

Номер слайду 9

Запиши відео або аудіо обраного діалогу та надішли на Нз або мені на вайбер (якщо на вайбер, то на Нз вкажи це.)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ткачук Оксана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Скворцова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Баланова Валентина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 листопада 2022
Переглядів
15136
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку