Дидактична гра ,, Парад планет ''

Про матеріал

Людина завжди прагнула пізнати незвідане. Космос — такий близький і водночас далекий — завжди вабив людей. Що там, на зірках? Наскільки вони далеко? Які за розміром? Як впливають на наше життя? Чи видно з зірок Землю? Яка Земля з космосу? Чи безмежний Всесвіт? І чи самотні ми у Всесвіті? А якщо ще десь є життя, то чи можемо ми спілкуватися? Які вони, жителі інших планет?

Базовий компонент дошкільної освіти в Україні передбачає змістову лінію «Природа Космосу», до якої входить знання та елементарні уявлення дитини про простір, який існує за межами планети Земля. У першу чергу, це те, що дитина дошкільного віку може бачити: Сонце, небосхил, зірки, Місяць.

Головним завданням змістової лінії «Природа Космосу» є формування елементарних уявлень про Космос, без якого не може бути життя на Землі. За цієї умови у дошкільнят можливо сформувати основу цілісного сприйняття світу, усвідомлення зв'язку Землі та Космосу, свого зв'язку з єдиним світом.

Перегляд файлу

 

Дидактична гра : ,, Парад планет’’

Мета: Узагальнити знання дітей про Космос, уявлення про будову Сонячної системи, закріпити в активному словнику назви планет, розвивати мислення, увагу, память, уяву, мовлення, виховувати бажання пізнавати світ.

Матеріал: наголівники із зображення планет.

Хід гри: Діти , утворюють парад планет навколо Сонця.

 

Стали всі планети в ряд,

Ніби справді на парад.

Раз — Меркурій, два Венера,

Три — Земля, чотири — Марс,

Пять — Юпітер, шість — Сатурн,

Сім — Уран, вісім — Нептун.

В мандрах космічних ми побували

Планети системи всі ми назвали

C:\Users\1\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\35403059_916712255165410_8104669133695614976_n.jpg

docx
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
8802
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку