Дихальні техніки для зняття стресу

Про матеріал
«Психологічні хвилинки», які допоможуть здобувачеві освіти справитися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок. Що дозволить дітям розслабитися, зняти емоційне напруження, відновити почуття безпеки та психоемоційного комфорту, що є природним механізмом стабілізації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дихальні техніки для зняття стресу, панічних атак. Криворізька гімназія 126вчитель початкових класів. Федорчук Наталя

Номер слайду 2

Глибоке та повільне дихання. Вдихаємо носом, видихаємо ротом. Робимо коротку паузу між вдихом та видихом. Видих має бути довшим за вдих. Уявляємо, що надуваємо повітряну кульку, і видихаємо довго та повільно ротом. Одного вдиху та видиху недостатньо, вправу потрібно робити мінімум 3 хвилини.

Номер слайду 3

Запах квітів Запропонуйте дитині уявити, що вона відчуває запах квітки, глибоко вдихаючи через ніс і видихаючи через рот. Також можна подумки уявити собі квітку.

Номер слайду 4

Маленький зайчик Мов зайчик, який стрибає у саду та нюхає все довкола, запропонуйте дитині зробити три швидкі вдихи через ніс і один довгий видих через рот.

Номер слайду 5

Модифіковане дихання Лева Виконуючи цю вправу, скажіть дитині щоб вона уявила, що вона лев. Видихніть все повітря через широко розкритий рот. Запропонуйте дитині сісти зручно на підлогу або на стілець та вдихнути повітря через ніс, відкрити рот якнайширше і видихнути зі звуком «А-а-а». Вправа повторюється декілька разів.

Номер слайду 6

Зігріємо метелика Покажіть на долоні уявного метелика, розкажіть, що він замерз і не може злетіти. Запропонуйте зігріти його своїм подихом. Діти складають долоньки разом, уявивши на своїх долоньках метелика, і дихають на долоні (дихальна вправа: відкрити рота і вимовити тривалий звук «А»). Метелик зігрівся і його треба здути з долоні. Діти роблять глибокий вдих через ніс і видих через рот (на видиху треба витягнути губи трубочкою, вимовити довгий звук «У»).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дихальні відеовправи: https://www.youtube.com/watch?v=bm. OPmkc. OAT0 https://youtu.be/0c. Xenn9n. Gw. A https://www.youtube.com/watch?v=6x. Jhu6 OTZy4 https://www.youtube.com/watch?v=P_OZ5 X0 YMf. Y https://youtu.be/3 Md8 RJp. Wcs8 https://youtu.be/Up357 Vl. W2nshttps://drive.google.com/file/d/1 N_jh3 IPPu. Dvs. UCUGDTGx4u8 Gn. CO15 UUj/viewhttps://www.youtube.com/shorts/qpxelsc. UJCg 

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
8 квітня 2023
Переглядів
881
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку