Диктант для 9-го класу який можно використовувати для контрольних та самостійних робіт. Диктанти середньої важкості. Деякі дуже легкі але треба особливу увагу приділять орфографії

Про матеріал

Диктант для 9-го класу який можно використовувати для контрольних та самостійних робіт. Диктанти середньої важкості. Деякі дуже легкі але треба особливу увагу приділять орфографії

Перегляд файлу

Український Голлівуд

Деякі місця, якими ми прогулюємося й нічого не підозрюємо, насправді пам’ятають кроки знаменитих акторів. Але саме так і є: знайомі місця іноді стають сценою, де відбуваються культові кінематографічні події, а знаходитися вони можуть, до речі, у будь-якому куточку нашої країни. Ось, наприклад, Одеса стала справжньою улюбленицею голлівудських режисерів.

Знаменитий фільм «Д’Артаньян і три мушкетери» навіки закарбував у стрічці палаци, розташовані на Західній Україні. А львів’яни з легкістю впізнають палац Потоцьких, стіни Вірменського собору, Будинок учених тощо.

Наші яскраві полтавські соняшники стали прекрасними декораціями для кінокадрів з всесвітньо відомою Софі Лорен. Вона, красуня в кіно і в житті, завітала на Полтавщину 1969 року: для зйомок фільму «Соняшники» знадобилися українські поля. Жителі села Чернечий Яр і сьогодні згадують, як декілька днів у вагончику, установленому біля місцевого млина, жили гості з Італії.

Маленьке село Хорошки на тій же Полтавщині стало за сценарієм Малинівкою: тут у 1966 році знімали неперевершений фільм «Весілля в Малинівці». А герої легендарного фільму «За двома зайцями» прогулювалися вулицями Подолу. На деяких кадрах навіть можна побачити багатоповерхівки, розташовані на дніпровських схилах. Ось такий історичний конфуз!

З журналу (176 слів)

 

docx
Додано
18 липня 2018
Переглядів
612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку