Дистанційне навчання: інструменти для організації ефективної та цікавої роботи

Про матеріал
Інструменти для організації ефективної та цікавої роботи на дистанційному навчанні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційне навчання: інструменти для організації ефективної та цікавої роботи. Підготувала. Викладач хімії, біології і екологіїЖПЛ ЖОРШевчук М. М

Номер слайду 2

Що таке дистанційне навчання?Дистанційне навчання — сукупність інформаційних технологій та методик викладання, які передбачають здобуття освіти без фізичної присутності здобувачів у навчальному закладі. Відмінністю дистанційного навчання від заочного навчання є використання синхронного режиму — при якому здобувачі освіти працюють разом із педагогічним персоналом закладу наживо, використовуючи засоби та технічні рішення зв'язку в реальному часі, дотримуючись встановленого закладом освіти розкладу занять. Тож, розглянемо інструменти для дистанційного навчання.

Номер слайду 3

Готові вправи з різних предметів + можливість створення власнихlearningapps.org. Це система готових вправ з різних предметів, та ще й з можливістю автоматичної перевірки системою. Вчитель може створити свої вправи за допомогою цієї платформи, якщо готових йому не вистачило. Працювати з платформою треба за тим самим принципом, що й з іншими — надіслати посилання дітям. Створіть папку класу, залийте туди вправи — вже наявні там чи створені вами. І можете моніторити виконання цих вправ.

Номер слайду 4

Перевірка знань учнів. Class. Time. Чимало вчителів кажуть, що це найбільш зручна та багатофункціональна платформа для контролю й перевірки знань. Важливо, що цей тестовий сервіс — безкоштовний. Вчитель може використати 9 абсолютно різних і нестандартних типів запитань. Є відкриті запитання, запитання на встановлення відповідності, можливість дати розлогу відповідь. На закріплення знань учням можна давати контрольний тест через цю ж платформу. Також можете створити опитування і дати до нього доступ дітям. У такому разі школярі спершу мають переглянути відеолекцію, а потім одразу дати відповіді на запитання, щоб закріпити побачене й почуте.

Номер слайду 5

Вчительський креатив: створення навчальних відео. Ed. Ted та edpuzzle. У цих додатках вчитель може брати готові відео та накладати на них запитання, відео чи аудіокоментарі. Учні встановлюють застосунок на телефоні та вводять код класу, який дає вчитель. У цьому класі будуть з’являтися завдання від педагога. Коли учні переглядають навчальне відео, воно зупиняється на певній секунді та спливає завдання від учителя. Його треба виконати одразу і тільки потім можна буде рухатися далі.

Номер слайду 6

Готові вікторини з предметів і розробка авторськихquizizz. Цей сервіс англомовний, але у використанні інтуїтивно зрозумілий, тож хай це вас не відлякує, адже там вже є чимало готових тестів з різних предметів українською мовою. Щоб створити свою першу вікторину для класу — просто зареєструйтесь.

Номер слайду 7

Подружіть учнів з освітніми подкастами. Щоб зробити заняття сучасними, запропонуйте учням замість звичної домашки із зарубіжної літератури чи мистецтва прослухати тематичний подкаст. А потім влаштуйте рефлексію-обговорення під час наступного уроку. Дуже цікаві матеріали публікує подкаст-ресурс KULT. Тут є безліч цікавих тем: «Романтизм: таємниця, Шевченко, повстання з мертвих», «Леся Українка: світ як горизонт, сократична драма, голос непочутих», «Рембо: поетичний Моцарт, ясновидець, авантюрист» та багато інших.

Номер слайду 8

Цікавинки з біології та фізики дарує подкаст «Буде тобі наука». Тут щотижня обговорюють проблемні питання науки, які кидають виклики сучасному суспільству. Як працюють спогади? Чому ми відчуваємо біль? Хто такий Микола Амосов (начитує співачка Христина Соловій). Як розбити лососеві серце? Готуючи подкастову «домашку» учням, маєте всі шанси стати справжнім фанатом цього ресурсу! Неймовірні подкасти про науку пропонують і Наукасти. Тут ваші учні дізнаються про найновіші відкриття, глибоко розберуться в природі різних явищ.

Номер слайду 9

Для цікавих домашок з англійської зазирніть на сторінку подкастів podcastsinenglish. Ваші учні вивчатимуть, як використовується розмовна англійська мова в найрізноманітніших ситуаціях. Ресурс пропонує подкасти для всіх рівнів знання англійської. Для учнів з початковим і середнім знанням англійської ідеально підійде подкаст Elementary Podcasts by the British Council.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Брижик Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
18 січня 2023
Переглядів
316
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку