Дітям про Миколу Трублаїні

Про матеріал

В поданому матеріалі розповідається про дитячі роки письменника, які випали на важкі часи іс торії нашої держави,-голодні 30-ті роки та повоєнні роки. Діти дізнаються про участь письменника у Великій вітчизняній війні.А школярам Токмаччини буде цікаво дізнатися про те, що в 1941 році в одному із боїв поблизу села Козолугівка Токмацького району він був тяжко поранений осколком бомби і по дорозі до шпиталю помер. Похований письменник на Луганщині, поблизу міста Ровеньки.

Перегляд файлу

 

Дітям про життя і творчість м. Трублаїні

Микола Петрович Трублаїні у селі Вільшани на Вінниччині

Сім’я жила дуже бідно. Нестатки і скрута змусили батька Миколи Трублаїні їхати на заробітки до Сибіру.

Миколку виховували мама і бабуся. Мама Миколи , Євгенія Яківна працювала вчителькою і часто брала хлопчика із собою на роботу. Він дуже любив сидіти на маминих уроках. Мав чудову пам'ять, був веселий і непосидючий. У п’ять років вже гарно читав, дуже швидко розв’язував задачі.

 Коли став дорослим, Микола Трублаїні багато подорожував світом. Враження від побаченого записував а потім  переказував у своїх численних оповіданнях  для дітей. Своїми творами він намагався заохотити юних читачів стати дослідниками, моряками, авіаторами, інженерами, вченими, що перемагають всі стихії.

Коли почалася Велика Вітчизняна війна Микола Трублаїні добровольцем пішов на фронт. В 1941 році в одному із боїв поблизу села Козолугівка Токмацького району він був тяжко поранений осколком бомби і по дорозі до шпиталю помер. Похований письменник на  Луганщині, поблизу  міста Ровеньки. Микола Трублані прожив небагато. Він загинув, коли йому було лише 34 роки, але його твори з великим захопленням читає не одне покоління дітей.

 

 

doc
Додано
26 травня 2018
Переглядів
1284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку