Дизайн інтер'єру квітами

Про матеріал
Прикраса житла за допомогою декоративних кімнатних рослин - дуже популярний спосіб створення в приміщенні певної атмосфери. Будь то романтичний або класичний стиль, роль рослин важко недооцінити при створенні флористичного декору у вашому домі. За допомогою правильно підібраних кімнатних рослин, можна не тільки внести в дизайн приміщення частинку живої природи, а й створити гармонійне поєднання колірних акцентів, наповнивши різні кімнати в квартирі або будинку приємними ароматами і ніжними нотками свіжості, виливає присутністю живих квітів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДИЗАЙН ІНТЕР’ЄРУ ЗА ДОПОМОГОЮ КІМНАТНИХ КВІТІВКРЮЧКОВА СВІТЛАНАТОКМО-16

Номер слайду 2

У сучасному ритмі нашого життя, повертаючись додому після напруженого робочого дня, нам хочеться зануритися в атмосферу спокою й умиротворення. Створити в своєму будинку або квартирі такий затишний куточок нам допоможуть самі звичайні кімнатні рослини. Вони, як відомо, поглинають вуглекислий газ, наповнюючи життєвий простір чистим киснем, необхідним для всіх живих істот. А їх прекрасний зовнішній вигляд створить в оселі радісну атмосферу і подарує всім мешканцям будинку позитивний настрій.

Номер слайду 3

Особливості флористичного декору. Прикраса житла за допомогою декоративних кімнатних рослин - дуже популярний спосіб створення в приміщенні певної атмосфери. Будь то романтичний або класичний стиль, роль рослин важко недооцінити при створенні флористичного декору у вашому домі. За допомогою правильно підібраних кімнатних рослин, можна не тільки внести в дизайн приміщення частинку живої природи, а й створити гармонійне поєднання колірних акцентів, наповнивши різні кімнати в квартирі або будинку приємними ароматами і ніжними нотками свіжості, виливає присутністю живих квітів.

Номер слайду 4

За допомогою кімнатних рослин можна згладити гострі кути в приміщенні, відрегулювати насиченість денного світла і створювати художньо-естетичні акценти в дизайні. На сучасному ринку квіткової продукції можна знайти найрізноманітніші екземпляри: від звичайної традесканції до екзотичних орхідей найнеймовірніших забарвлень. Різноманіття недорогих домашніх рослин допоможе вам за допомогою мінімальних витрат перетворити навіть самий нудний куточок у вашій оселі в квітучий оазис, наповнивши його ніжними запахами живих квітів.

Номер слайду 5

Найпопулярніші кімнатні рослини. Перед тим як зайнятися декоруванням приміщень за допомогою домашніх рослин, необхідно більш детально ознайомитися з різними їх видами: Так, найбільш популярними в мистецтві флористики по праву визнані різноманітні сорти троянд. Ці квіти бездоганно підійдуть для оформлення приміщень в класичному, англійською, східному і багатьох інших дизайнерських стилях. Це можуть бути поодинокі рослини в красивих керамічних горщиках і вазонах, великі букети свіжозрізаних бутонів і навіть майстерно виконані штучні квіти з полімерної глини або рідкого фарфору.

Номер слайду 6

Хризантема, Спеціально виведена для вирощування в домашніх умовах, також є прекрасним рослиною для декорування приміщень. цей досить невибагливий квітка має велике розмаїття суцвіть всіляких відтінків, що легко дозволяє підібрати рослина, відповідне за колірною гамою в певний інтер'єр. Крім своїх естетичних якостей і рясного цвітіння в зимовий період часу, хризантема має антибактеріальні властивості, що дозволяють значно поліпшити мікроклімат житлового приміщення.

Номер слайду 7

Ніжна і трепетна орхідея може прикрасити своєю присутністю практично будь-який простір. Великі і прекрасні квіти цієї екзотичної рослини підкреслюють витонченість і романтизм обстановки, а ніжний аромат наповнює атмосферу свіжістю і умиротворенням. Особливо доречним буде прикраса орхідеями інтер'єрів, оформлених в східних стилях, Таких як японський і китайський

Номер слайду 8

Одними з найпоширеніших видів невибагливих рослин, які дизайнери люблять привносити в дизайн закритих приміщень, є всілякі види кактусів, сукулентів і папоротевих. Ці рослини досить добре переносять перепади температури і вологості, не потребують особливого догляду і вимагають до себе мінімум уваги.

Номер слайду 9

Штучні квіти. Для тих, хто дуже любить квіти, але не може використовувати в декорі свого житла живі рослини через алергію або неможливості регулярно доглядати за своїм «зеленими вихованцями», можна запропонувати альтернативу в якості штучних квітів. Звичайно, мова тут йде не про банальні тропічних або пластмасових виробах, а про високотехнологічних і привабливих примірниках, які в широкому асортименті представлені на ринку предметів сучасного інтер'єрного дизайну. Сучасні технології, кожен день привносять в наше життя нові чудеса, в останні кілька років перетворили виробництво штучних рослин і квітів в модний напрямок декору для оформлення найрізноманітніших приміщень: від офісних кабінетів до наших квартир.

Номер слайду 10

Новітні полімери та матеріали, з яких виготовляють штучні квіти, роблять їх практично не відрізнятись від натуральних. Природні кольори і текстура, якісна проробка із найменшими деталями робить штучну флору настільки наближеною до справжньої рослинності, що часом виявити різницю можна тільки з зовсім невеликої відстані. Трепетні соняшники і іриси, піони і гортензії з натурального шовку, елегантні троянди і хризантеми з холодного фарфору виглядають настільки натурально, що часом диву даєшся мистецтва сучасних майстрів.

Номер слайду 11

За допомогою штучної флори створити екзотичний дизайн приміщення значно простіше, ніж при використанні натурального живого матеріалу. Таку експозицію легко оновлювати, вона не зів'яне, Якщо вам доведеться надовго виїхати або якщо у вас катастрофічно не вистачає вільного часу для того, щоб доглядати за живими квітами. Такий штучний фітодизайн набагато простіше поєднувати з навколишнім оточенням, оскільки він залишиться незмінним, незалежно від пори року і кількості сонячного світла в приміщенні.

Номер слайду 12

Серед кімнатних рослин зустрічаються не тільки невибагливі види, які почуваються сприятливо практично в будь-яких умовах, але і вельми примхливі екземпляри, які потребують особливої \u200b\u200bосвітлення, певної вологості і вентиляції повітря, а також потребують своєчасної обрізку і поливі. Також вкрай важливо, для якого приміщення купується певна рослина, чи буде воно гармоніювати за кольором і формою з навколишнім його обстановкою та іншими предметами інтер'єру.

Номер слайду 13

Якщо вам необхідно прикрасити домашніми рослинами простору вітальню, то можна придбати досить великі і високорослі види, такі як фікус, гібіскус, а також пальмова або мандаринове дерево. Такі високорослі рослини прекрасно комбінуються з іншими домашніми квітами.

Номер слайду 14

В маленьких приміщеннях не варто розміщувати високі і крупнолисті екземпляри, оскільки їм необхідно досить великий вільний простір. У невеликих за площею залах найкраще виглядають низькорослі рослини горщиків з великими білими квітами, наприклад, цикламени, гарденії або бальзаміни. Вони наповнять кімнату додаткової свіжістю і візуально збільшать її розміри.

Номер слайду 15

Привносячи живі рослини в спальню, потрібно бути дуже акуратним з вибором, тому що занадто пахучі або яскраві квіти можуть створити збудливу атмосферу, яка не сприяє повноцінному відпочинку та умиротворення станом. Найбільш придатними для кімнати, де ви розслабляєтеся після напруженого дня, будуть троянди, орхідеї або іриси. Ці квіти мають ледь помітний ніжний аромат, який буде сприяти розслабленню і легкому засипанню.

Номер слайду 16

Мистецтво оформлення за допомогою рослин. Для того щоб гармонійно декорувати інтер'єр житлового будинку за допомогою красивих рослин, не потрібно особливих зусиль або якихось таємних знань. Дотримуючись нескладних правил дизайну, ви зможете втілити найпрекрасніші ідеї в своєму життєвому просторі: У просторих приміщеннях ви з успіхом можете поєднувати високорослі широколисті дерева з рясним кроною з пишними букетами свіжозрізаних квітів в красивих вазах з чистого кришталю або богемського скла. Такі композиції найкраще розміщувати на вільних ділянках приміщень, що не захаращених зайвими меблями. Якщо ж ви хочете привернути увагу до якогось куточка вашого приміщення, то розмістіть там яскраво квітуче екзотична рослина з особливо великими листям і квітками.

Номер слайду 17

Екологія життя. Дизайн інтер'єру: У чому секрет затишного інтер'єру? У тому, щоб майстерно впустити в житловий простір трохи живої природи. І перше, що спадає на думку, - використовувати для цього кімнатні рослини: саме вони радують нас смарагдовою зеленню і яскравими квітами навіть в холодну пору року, створюють сприятливий мікроклімат, надають інтер'єру закінченість і справжній затишок. Декоративно-листяні рослини органічно виглядають в інтер'єрі будь-якої кімнати і не обтяжують складним доглядом. Диффенбахія, фікуси, папороті, кротон, шефлера, колеус, маранта, кордилина, аспідістра, замія - всі ці чудові види дуже привабливі за рахунок своєї красивою листя. Юкка, драцена і цикас - компактні кімнатні рослини, які виглядають як пальми, хоча справжньою пальмою є тільки цикас. Ці рослини додадуть родзинку будь-якого інтер'єру, якщо вміло обіграти їх неординарний зовнішній вигляд. Догляд за ними зовсім не складний - той же регулярний полив і періодичне внесення добрив. Оригінальні композиції з рослин здатні перетворити інтер'єр, якщо знайти для них гідне місце і проявити фантазію. Щоб композиція не порушувалася через втрату рослин, підбирайте види з однаковими вимогами до догляду і навколишніх умов.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
До підручника
Трудове навчання (технічні види праці) 9 клас (Терещук А.І.)
Додано
3 червня 2021
Переглядів
1876
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку