Презентація " Добір моделей-аналогів. Добір та обгрунтування конструкційних матеріалів"

Про матеріал
Презентація на тему "Добір моделей-аналогів. Добір та обгрунтування конструкційних матеріалів". Картон
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конструкційний матеріал. Картон

Номер слайду 2

Картон – універсальна і дешева сировину для виготовлення упаковки. Він доступний, легкий, екологічний і повністю переробляється. А значить – з усіх аспектів виграє у пластику. У той же час у картону хороша каркасність, висока жорсткість, відмінна міцність та захисні властивості.

Номер слайду 3

ВИДИ КАРТОНУ: Чистоцеллюлозний – виходячи з назви, можна зрозуміти, що виконується цей вид із білизни целюлози, тому його лицьова сторона може бути крейдована. Відрізняється показниками щільності від середнього до високого. Крейдований – завдяки нанесенню на поверхню спеціальних меловальних паст має гладку блискучу поверхню, що добре передає колір, за рахунок чого такий тип задіюється для виготовлення представницьких упаковок. Дерево-масний – характеризується тим, що складається з трьох шарів, при цьому матеріалом для центрального служить деревна маса, а для інших – целюлоза зі спеціальним покриттям. Макулатурний – вважається найменш витратним у виготовленні, а тому має широке поширення для створення з нього упаковок чаю, сигарет, цукерок та іншої швидко вживаної продукції. Некрейдований – застосовується для пакування безлічі найменувань харчових продуктів за рахунок відмінних властивостей експлуатації. Крафт-картон – відрізняється максимальними характеристиками міцності і стійкістю до вологи, тому їм користуються для виготовлення коробок під побутові та електричні пристрої. Дизайнерський – має неймовірну велику кількість кольорових варіацій і можливостей для нанесення тиснення, в зв’язку з чим він вкрай популярний у дизайнерів та дуже часто зустрічається в поліграфії для створення обкладинок або брендової корпоративної продукції. Гофрований – за рахунок надійної багатошарової структури використовується як пакувальний матеріал для фурнітури, керамічного і скляного посуду, а також взуттєвих коробок.

Номер слайду 4

Розглянемо основну класифікацію по сировині в зв'язці з властивостями: Целюлозний картон. Відмінна риса: на ньому виробляється високоякісний друк. І так як використовується первинну сировину, області застосування - харчова і легка промисловість, поліграфія. Такі вироби відрізняються досить високою ціною і хорошими властивостями міцності. Тому застосовуються для ексклюзивних товарів, поліграфії і упаковок. Макулатурний картон. Володіє меншою жорсткістю і невисокою ціною. Може використовуватися в різних видах діяльності. При виборі слід брати більш товстий варіант, щоб при зниженні ціни на матеріал збереглися міцніші характеристики.

Номер слайду 5

Гофрокартон – матеріал, що використовують в промисловості та бізнесі, як  пакувальний. Відрізняється малою вагою, дешевизною і високими фізичними параметрами. Є одним з найбільш поширених матеріалів в світі для використання в якості упаковки.

Номер слайду 6

Особливість: Гофрокартон складається з целюлози або макулатури і клею. Це робить його дешевим і актуальним, що позбавляє компанії від потреби включати у вартість реалізованих товарів ціну упаковки. Гофрокартон став популярний завдяки унікальності своїх властивостей. Його структура дозволяє створювати відмінну амортизацію, що впливає на збереження товару при транспортуванні на будь які відстані. І чим більше шарів у гофрокартону, тим кращий буде ефект. Цей матеріал з успіхом конкурує з пластиком, який дорожче за собівартістю. Щоб надати гофрованому картону відповідну форму, не потрібно виконувати власні технології. Практично будь яка коробка легко збирається за допомогою скотчу або канцелярських скоб. Отримана тара відрізняється малою вагою.

pptx
Додано
16 вересня 2021
Переглядів
1819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку