Для паузи на уроці щоб підняти настрій

Про матеріал

ЕВОЛЮЦІЯ ТВЕРЕЗОГО РОЗУМУ

- Ну куди ти лізеш? Там немає води, ти одразу ж задихнешся. Ми хоч і кистопері, але все-таки нормальні риби і живемо без тих навіженств, що їх дозволяє собі сучасна молодь. Дивись, як ми легко плаваємо, а ти вилізла на берег і насилу волочиш черево. Сконаєш. Жити на суші неможливо...

Перегляд файлу

ЕВОЛЮЦІЯ ТВЕРЕЗОГО РОЗУМУ

- Ну куди ти лізеш? Там немає води, ти одразу ж задихнешся. Ми хоч і кистопері, але все-таки нормальні риби і живемо без тих навіженств, що їх дозволяє собі сучасна молодь. Дивись, як ми легко плаваємо, а ти вилізла на берег і насилу волочиш черево. Сконаєш. Жити на суші неможливо.

- Вертайся зараз же на дерево! Бач, чого надумав – жити на землі! Жодна нормальна мавпа цього не робить. На кого ти тепер схожий? Та й дві лапи, ах, це в тебе вже руки! Теліпаються без навантаження, можуть атрофуватися. Притому на дереві безпечно, а там, на землі, аж кишить від усяких хижаків. Зжеруть з дорогою душею. А будеш відбиватися? Чим, отим ціпком? Тоді тобі б довелося ходити на задніх лапах, а це неможливо.

- Та покинь ти оці палички! Зажди, доки боги започнуть гратися з вогнем й іскри впадуть у ліс. Тоді можна буде взяти палаючу галузку і розкласти багаття. А добувати вогонь з допомогою тертя – безнадійна річ. Облиш ти це Прометею!

- Там, на півночі, живуть гіперборейці, а ще далі – песиголовці і велетні. За країною велетнів розкинувся безмежний океан, це і є кінець землі. Не треба слухати Геродота й інших, які твердять, буцімто краю землі немає і що далі лежить країна криги, де день і ніч тривають по півроку. Хіба ж не одне сонце освітлює нашу благодатне землю і ту, вигадану мандрьохами?

- Земля – куля? Ха-ха! Як же люди на тому боці ходять догори ногами? Мов та муха на стелі? А, для них ми теж «догори ногами»? Але ж я бачу небо над головою, а землю під ногами, якщо я підстрибну, то знову впаду на землю, а якщо ця муха одірветься від стелі, вона гепнеться на підлогу. Чи не так? Ну от, від ваших доводів не лишилося каменя на камені. Тверезий розум – велика річ!

- Земля обертається навколо Сонця? Облиште, голубе, тоді б страшенний буревій змів все з лиця землі. Я розумію. Ця чудова робоча гіпотеза дає змогу більш точно проводити астрономічні розрахунки, до речі, Коперник так і написав у своїй книзі. Але сприймати це серйозно все одно, що припустити, ніби людина дістанеться Місяця!

- Вихід у космос? Ба й польоти до інших планет? Ну, це ви загнули… Там же вакуум. Космічне проміння. Метеорити, шаленство, клаустрофобія і т.д. і т.п. Ні, це явний абсурд, це неможливо.

- Заселили Галактику, заселили Метагалактику, пробили дороги в антисвіти та в інші виміри. Ну чого тобі іще потрібно, людино? Чого ти метушишся, чого тобі бракує? Тільки завойоване в своїй Галактиці ти освоюватимеш усе життя, хоча стала безсмертною і здатна дублюватися. Про які ще Всесвіти ти мрієш? Облиш недосяжна це річ.

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
6 березня 2018
Переглядів
673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку