ДО ЗНО_1: комплект "Усна народна творчість"

Про матеріал

Презентація та пісня - підготовка до ЗНО на тему "Усна народна творчість". Презентація та пісня - підготовка до ЗНО на тему "Усна народна творчість". Презентація та пісня - підготовка до ЗНО на тему "Усна народна творчість". Презентація та пісня - підготовка до ЗНО на тему "Усна народна творчість".

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народні пісні обрядові ліричні епічні (історичні пісні, думи, балади) календарно-обрядові родинно-обрядові (весільні пісні, голосіння) весняного циклу (веснянки, гаївки, гагілки, русальні) літнього циклу (петрівки, купальські, жниварські) зимового циклу (щедрівки, колядки) родинно-побутові (про кохання, родинне життя, колискові, жартівливі) соціально-побутові (козацькі, чумацькі, кріпацькі, рекрутські, бурлацькі тощо) Усна народна творчість. Народні пісні

Номер слайду 2

Історичні пісні — це фольклорні твори, присвячені певній історичній події чи відомій історичній постаті. У цих піснях висловлюється ставлення народу до історичних подій чи героїв. Тематичні групи українських історичних пісень: про боротьбу з турецько-татарськими нападниками (“Пісня про Байду”, “Зажурилась Україна”, “Ой Морозе, Морозенку”, “Та ой як крикнув же та козак Сірко”); про визвольну боротьбу українського народу під проводом Б.Хмельницького (“Чи не той то хміль”); про стихійні селянські повстання та їхніх героїв (“Максим козак Залізняк”, “За Сибіром сонце сходить”).

Номер слайду 3

Станіслав Павлович Мрозовицький із Теребовлі поблизу Тернополя. Полковник Корсунський. “Ой Морозе, Морозенку”

Номер слайду 4

“Чи не той то хміль” Порівняння з хмелем. Жовті Води. Безстрашний гетьман. Перемога.

zip
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
4679
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку