Догляд за виробами. Контроль якості виробу.

Про матеріал
Матеріал до заключного етапу проєктування з теми "Виготовлення виробів інтер'єрного прзначення"
Перегляд файлу

            Догляд за виробами 

 

Догляд за предметами з твердих матеріалів

 

Усі деталі виробів предметного середовища, що виготовлені з твердих матеріалів, необхідно своєчасно протирати. Доглядати за такими поверхнями, як правило, можна м'якими вологими тканинами, поролоновими губками або спеціальними меблевими щітками (можна з використанням належних миючих засобів). Дзеркало чистять ватою, змоченою в спиртовому розчині. Коли вся поверхня буде очищена, рекомендується протерти куточки ваткою, накрученою на сірник. Після цього потрібно ретельно протерти скло паперовою серветкою. Але зараз у продажу є велика кількість побутової хімії для миття дзеркал, до складу яких входить нашатирний спирт. Такі засоби істотно полегшать догляд за скляними й дзеркальними предметами інтер’єру.

 

        Догляд за предметами з текстильних матеріалів

 

Для того, щоб м’які предмети інтер’єру прослужили досить тривалий час  слід дотримуватись елементарних правил по догляду за ними.

Перше й найголовніше правило – регулярне чищення їх пилососом, а також захист від механічних пошкоджень, розломів кріпильних матеріалів і розриву матеріалів, якими вони покриті. Шкіряні вироби достатньо час від часу протирати вологою ганчіркою. Деякі вироби можна прати, провітрювати, просушувати. Вироби з текстильних матеріалів потребують захисту від комах (міль). Для цього використовують спеціальні засоби.

 

 

 

 

 

 

 

     Вплив фізичних факторів (світла, вологи, температури) на стан предметів інтерʼєрного призначення

 

Необхідно слідкувати за тим, щоб на кольорові вироби та їх незахищені відповідним покриттям деталі не потрапляли тривалий час прямі сонячні промені.

Предмети не повинні контактувати в приміщенні з сирими або мокрими поверхнями та з іншими шкідливими середовищами. Бажана вологість місця розташування виробів допускається в межах не більше 65%. Для підтримки оптимальної вологості в приміщенні можна використовувати осушувачі й зволожувачі повітря.

Різкий перепад температур також може серйозно вплинути на стан виробів предметного середовища. Фахівці стверджують, що вони не повинні бути розташовані менш, ніж на один метр від джерела світла і тепла. Прийнятна температура в цьому випадку може коливатись від десяти до двадцяти п'яти градусів вище нульової позначки. Не можна ставити на меблі гарячі чашки з чаєм, розпечені праски та інші предмети. Виняток становлять меблі зі спеціальними стільницями. Слід уникати негативних тривалих сторонніх впливів з боку потужних ламп накалювання, неекранованих мікрохвильових випромінювачів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Контроль якості виготовленого виробу

 

Мах

Власна думка, самооцінка

Оцінка

вчителя

 відповідність ескізному малюнку

1

 

 

 добір конструкційних матеріалів для виробу

2

 

 

 якість виготовлених деталей виробу

2

 

 

 спосіб з'єднання деталей

2

 

 

якість оздоблення виробу

2

 

 

 загальний естетичний вигляд

1

 

 

 функціональність виробу

2

 

 

 

12

 

 

 

docx
Додано
22 вересня 2020
Переглядів
4899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку