Доповідь до презентації проєкту "Логотип школи"

Про матеріал
Представляємо вашій увазі проєкт, реалізований минулого року у нашій школі. Ідея цього проєкту виникла з необхідності створення для шкільної молодіжної організації «Лідер LS» логотипу і стала частиною загальношкільного проєкту «Екосумки». Що таке логотип і навіщо він потрібен? Цей термін походить від грецьких слів logos — слово и typos — відбиток, і означає «видрукуване слово». Тобто логотип — це унікальний графічний або символьний знак, який повинен символізувати діяльність компанії, легко читатися і запам’ятовуватися. Тому представники учнівського самоврядування підтримали пропозицію створити логотип як ідентифікуючий знак для молодіжної організації «Лідер LS» з врахуванням назви школи, її спрямованості та пріоритетів.
Перегляд файлу

Доповідь до проєкту «ЛОГОТИП ШКОЛИ»

 

Підготувала Афоніна Л.В.,  вчитель образотворчого  мистецтва та трудового навчання ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 «СШ»  м. Торецьк Донецької обл.

 

(Слайд 1)

                 Добрий день! Представляю вашій увазі проєкт, реалізований минулого року у нашій школі. Ідея цього проєкту виникла з необхідності створення для шкільної молодіжної організації «Лідер LS» логотипу і стала частиною загальношкільного проєкту «Екосумки». 

                 Що таке логотип і навіщо він потрібен?

                  Цей термін походить від грецьких слів logos — слово и typos — відбиток, і означає «видрукуване слово». Тобто логотип — це унікальний графічний або символьний знак, який повинен символізувати діяльність компанії, легко читатися і запам’ятовуватися. 

Тому представники учнівського самоврядування підтримали пропозицію створитилоготип як ідентифікуючий  знак  для молодіжної організації «Лідер LS» з врахуванням назви школи, її спрямованості та пріоритетів.

(Слайд 2)

Проєкт «Логотип школи» творчий (навчально-практичний), позаурочний. Були задіяні представники кожного класу середньої і старшої ланки, які змогли проявити свої здібності до художньої творчості та успішно застосували результати мистецького освітнього процесу у житті  школи. А це сприяє  формування  в  учнів  системи  ключових, міжпредметних естетичних і предметних мистецьких компетентностей,  які дають  змогу  визначити  готовність  учня  до життя, подальшого розвитку та активної участі в суспільній діяльності.

Актуальність проєкту полягає в тому, що учні мали змогу під час його реалізації поглибити знання з основ графічного дизайну, познайомитися із роботою художника-оформлювача; трансформувати мистецькі знання у досвід діяльності виконання практичних і творчих завдань, естетизації середовища, задоволення власних творчих потреб.  

(Слайд 3)

Для досягнення основної  мети проєкту, були намічені наступні завдання:

      Поглибити знання учнів про графічний дизайн, сформувати уявлення  про специфіку візуального оформлення логотипу, розвивати навички роботи графічними матеріалами.

      Виступати в роді художника-оформлювача.

      Вчити        застосовувати   міжпредметні   компетентності          у           процесі творчості.

(Слайд 4)

Для досягнення цих завдань були розроблені та реалізовані наступні заходи:

На підготовчому етапі, був складений план роботи над проєктом. Відбулося його обговорення з представниками учнівського самоврядування. Вони донесли необхідну інформацію до класних колективів. Також  учні 7 класів розробили рекомендації  по створенню логотипів для розповсюдження серед учасників проєкту.

(Слайд 5)

На основному етапі роботи були сформовані робочі групи, які розробляли макет логотипу з врахуванням назви школи, її спрямованості та пріоритетів. Під час роботи діти шукали та аналізували  інформацію, розробляли ескізи, виконували кольоровий малюнок.

(Слайд 6)

На заключному етапі була проведена  виставка макетів логотипу школи. Тайним  загальношкільним   голосуванням була  вибрана краща робота.

(Слайд 7)

Практична значущість проєкту:

Створений  в результаті проєкту  логотип як ідентифікуючий  знак  для шкільної молодіжної організації «Лідер LS» тепер  використовується як емблема на одязі, на виробах, виготовлених учнями школи (екосумки), при оформленні класних куточків та  в інформаційних ресурсах школи.

(Слайд 8)

Педагогічна цінність проєкту:  

Під час реалізація цього проєкту  були досягнутті наступні результати: 

Учні вчилися планувати і організовувати свій час, здобувати інформацію з різних джерел, аналізувати, систематизувати та розробляти власний творчий продукт. 

Була сформована потреба в естетизації середовища та готовності до участі в соціокультурному житті. 

Діти мали змогу добре розвинути свої вміння і навички з образотворчого мистецтва та  застосовувати   їх у конкретному проєкті.

Все це допомогло досягти основну мету, визначену  Державним  стандартом  нового покоління  освітньої  галузі  «Мистецтво», яка передбачає  формування  в  учнів  системи  ключових, міжпредметних естетичних і предметних мистецьких компетентностей як інтегральної основи світогляду, здатністі до художньо-творчої  самореалізації  та  культурного самовираження.

(Слайд 9)

Дякую за увагу!

 

 

 

pdf
Додано
12 березня 2021
Переглядів
605
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку