Доповідь "Організація роботи учнівського самоврядування"

Про матеріал

Доповідь про організацію та склад учнівського самоврядування Грем'яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У закладі діє орган учнівського самоврядування "Козацька Республіка".

Перегляд файлу

Організація роботи учнівського самоврядування

 Грем’яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

 

У закладі освіти створена Козацька Республіка. Вона має свою символіку – герб, прапор та гімн.

Герб. Символом закладу є  книга, що уособлює цінність знань та потяг до навчання. Книга розміщена в середині  синьо-жовтого кола (символ єдності з Батьківщиною). Дубове листя – міцність та нескореність козацького духу. Калина  символізує творчість та креативність. Герб розміщений у центрі прапора зеленого кольору. Колір прапора  символізує  надію, свободу та радість.

Авторами слів Гімну стали самі учні. Був проведений конкурс на кращий варіант гімну. Перемогли учениці 11 класу (зараз вже випускниці) та учениця 4 класу Малоїд Ангеліна.

Козацька Республіка має два структурні підрозділи: Гремяцьку Січ та Козацьку старшину. Очолює її Кошовий Отаман, якого обирають таємним голосування терміном на три роки. Зараз діючим Отаманом є учениця 10 класу Ворожбит Маргарита.

Грем’яцька Січ об’єднує усіх учнів освітнього закладу та складається з трьох об’єднань: «Козачата» (учні 1-4 класів), «Джури» (учні 5-9 класів) та «Молоді козаки» (учні 10-11 класів). У день українського козацтва відбувається посвята учнів 1 класу в козачата.

Козацька старшини – учнівська рада – виконавчий орган Козацької Республіки. Кожен клас (крім початкової ланки) делегує двох представників. Засідає Козацька старшина щонайменше двічі на місяць. Керує зборами Кошовий Отаман, секретарем є Писар.

Одним із напрямків діяльності учнівського самоврядування є випуск шкільного вісника «Калинонька», на сторінка якого зображені найяскравіші моменти шкільного життя. Дописувачами газети є представники Козацької старшини, а також педагог-організатор Гусарь Олена Артурівна.

Учнівське самоврядування приймає вагому роль у житті закладу. Лідери самоврядування допомагають в організації та проведенні різноманітних акцій (таких, як «Лист пораненому», «Голуб миру», «Червону стрічку носять небайдужі», «Браслет єдності» до Дня Соборності України, «Подаруй частинку свого серця») та флеш-мобів (до Дня Миру, дня вишиванки). Також учнівське самоврядування займається організацією виставок малюнків та дитячих виробів (наприклад, щорічна виставка «Барви осені» до Дня партизанської слави).

Жодне шкільне свята, виховний захід не обходиться без участі учнівського самоврядування. Козацька старшина допомагає у підготовці та проведенні всіх шкільних заходів.

Невід’ємною складовою діяльності Козацької Республіки є співпраця з прикордонною службою «Грем’яч».  Прикордонників запрошують на уроки мужності та шкільні свята. Також традиційним є виготовлення вітальних листівок до Дня захисника України та дня Збройних Сил України. Команда закладу «Гремяцькі соколи» представляла Новгород-Сіверський район на Всеукраїнському вишколі «Джура-Прикордонник 2018» у місті Великі Мости Львівської області. Члени учнівського самоврядування розробили ескіз прапора команди та приймали участь у його виготовленні (під керівництвом учителя трудового навчання Довженко О.О. та педагога-організатора Гусарь О.А.).

 

 

docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
664
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку