Дошкільна освіта в Швейцарії. Презентація.

Про матеріал
Дошкільна освіта в Швейцарії. Презентація. Використовується під час педагогічних читань в освітніх закладах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Освіта Швейцарії

Номер слайду 2

У Швейцарії освіта та наука належать до пріоритетів. Об’єднуючи 26 кантонів (“міні-держав”), Швейцарія стала місцем злиття трьох величних культурних і мовних традицій — німецької, французької та італійської.

Номер слайду 3

Історично початок освітнього процесу в Швейцарії пов’язаний з виникненням церковних шкіл за Середньовіччя. Коли у ХІХ ст. в країні було впроваджено обов’язкову середню освіту усі кантони й створили своє освітнє законодавство, основні положення якого збереглися досі.

Номер слайду 4

Ось чому в Швейцарії є понад 26 кантональних «систем освіти». Відмінності у тривалості та інших характеристиках освіти між кантонами досить істотні. Обов’язкова освіта розпочинається з 6 років і триває в середньому 10 років, хоч є кантони, де й довше.

Номер слайду 5

Самі школи розташовані переважно в горах, а процес навчання — це проживання в пансіонаті, багато часу на відкритому повітрі, де увага викладачів прикута до розвитку творчих здібностей дитини.

Номер слайду 6

Дошкільна освіта Швейцарії

Номер слайду 7

Як і в інших європейських країнах, у Швейцарії дошкільна освіта не є обов'язковою, однак більшість батьків віддають дітей в дитячі садки. У дитячому садку відбувається соціалізація дитини і підготовка до початку навчання в школі.

Номер слайду 8

Дошкільне виховання і освіта Швейцарії прославлені століттями. Саме в цій країні зародилася знаменита реформаторська педагогіка - тут жили і працювали такі знамениті педагоги, як Йоганн Песталоцці, Жан Піаже і Рудольф Штайнер. Багато послідовників Маріі Монтессорі заснували тут свої школи ще понад 100 років тому.

Номер слайду 9

Швейцарія пишається своїм підходом до виховання, педагогіка дошкільної освіти та середньої школи базується на канонах цих великих реформаторів. Методика навчання дітей дошкільного віку - навчання у грі, а девіз - "не заважай": здібності дитини обов'язково проявляться самі, вихователь тільки повинен це помітити.

Номер слайду 10

Математику і читання з листом в дитячих садках не вчать, зате багато ігор на свіжому повітрі, замість азбуки - повторення пісеньок і віршів.

Номер слайду 11

У дитячий садок дітей віддають з 5-6 років. Існують державні дошкільні установи і приватні. Дошкільна освіта в Швейцарії абсолютно безкоштовна. Оплачується з міської скарбниці.

Номер слайду 12

У цих закладах малеча вчиться не рахувати чи розбивати слова на склади, а пізнавати навколишній світ. До дітлахів може завітати поліцейський, щоб розказати, як правильно переходити дорогу, або стоматолог, щоб показати, як треба чистити зуби. Обов’язковими є пікніки та інші заходи на свіжому повітрі. Головне — соціалізація.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
10 травня 2020
Переглядів
3541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку